Statistic, minim cinci femei din Prahova sunt violate în fiecare lună. La nivel național media este mult mai mare, fiind vorba de peste 166 de femei pe lună, adică minim cinci pe zi.

Statisticile reies din numărul cazurilor de viol sesizate la Poliție în anul 2018. Datele au fost puse la dispoziția ziarului Incomod de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și de Inspectoratul General al Poliției Române.

În 2018 au fost sesizate 65 de cazuri de viol și de tentativă de viol în Prahova. Dintre acestea, în 18 dintre cazuri victima era minoră. În Ploiești, au fost sesizate 12 cazuri, dintre care în două dintre acestea victimele erau minore.

La nivel național, în 2018 au fost sesizate 1.999 de cazuri de viol și tentativă de viol, în 770 dintre acestea victimele fiind minore. În București, au fost sesizate 128 de astfel de infracțiuni, din care 50 asupra unui minor. Unul dintre violuri a fost urmat de moartea victimei în luna februarie a anului trecut.

Statistic, rezultă că în fiecare zi minim cinci femei din România sunt victime ale violurilor și ale tentativelor de viol. În București, sunt sesizate în medie zece astfel de cazuri lunar.

1 COMENTARIU

  1. Intrebari la care nu s-au raspuns inca:
    Ce masuri s-au luat?
    Exista vreo lista a … violatorilor ?
    Cati dintre “ei” sunt recidivisti, cati liberati pe Decret si cati au ajuns la puscarie ?
    Sa nu ajungem sa “intrecem” … Vasluiul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here