Statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce privește numărul femeilor violate! Pe baza informațiilor puse la dispoziția ziarului Incomod de Poliția Prahova și de Poliția Română, observăm că zilnic aproape șase femei din România sunt violate! Iar aici intră doar cazurile când victima a depus plângere la poliție, cazuri ajunse în atenția oamenilor legii. Realitatea, însă, este probabil mult mai îngrijorătoare, dat fiind faptul că multe dintre victimele violurilor ascund acest lucru și nu depun plângere.

În anul 2017 au fost depuse 55 de plângeri în Prahova, din partea unor persoane care au spus că au fost victime ale infracțiunii de viol. Statistic, asta înseamnă că în fiecare săptămână o femeie din județ este victima unui viol. Opt dintre cele 55 de victime sunt din Ploiești. Totodată, din cele 55 de victime, 12 erau minore, una fiind din Ploiești.

În București, cifrele sunt duble. În anul 2017 poliția a înregistrat 126 de plângeri de la victime ale violurilor, ceea ce înseamnă o medie de 2,62 pe săptămână. La nivelul întregii țări, au fost înregistrate în evidențele poliției 2.062 de plângeri pentru viol în anul trecut. Un calcul aritmetic arată că media este de aproape șase femei violate, zi de zi. Tot statisticile arată că două din cele șase victime sunt minore. Iar cifrele sunt în creștere, comparat cu anii anteriori. Dacă până la începutul anului 2014 era raportat câte un viol cu victimă sub 15 ani la aproximativ două zile, din anul 2014 până în prezent s-a ajuns în medie la două sesizări pe zi.

237 de victime sub 15 ani reclamaseră în anul 2013 că au fost victimele unui viol, iar în anul 2014 numărul s-a dublat, ajungând la 554 de violuri cu victimă sub 16 ani. Numai în luna ianuarie a anului 2014 au fost raportate 35 de infracțiuni de viol. În anul respectiv, două dintre fapte au fost urmate de moartea victimei.

Iar de atunci cifrele au tot crescut. În 2015, 625 de minore sub 16 ani au reclamat că au fost violate, iar în 2016 au fost 692 de reclamații, tot din partea unor victime sub 16 ani. Cele mai multe infracțiuni de viol au fost înregistrate în anul 2017, când au fost sesizate 780 de infracțiuni de viol cu victimă sub 18 ani, potrivit răspunsului trimis de Poliția Română redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here