Potrivit IJP Prahova, în perioada 1 ianuarie 2018 – 12 octombrie 2018 s-au produs 870 de accidente rutiere pe raza județului. Acest lucru înseamnă că, statistic, în fiecare lună au fost 87 de accidente, adică în medie trei pe zi. Din cele 870 de accidente rutiere din județ, 57 dintre acestea au fot mortale, adică statistic vorbind, în fiecare săptămână, cineva își pierde viața pe drumurile din Prahova. Potrivit statisticii, Poliția Prahova mai spune că în 13% din cazuri sunt implicți și pietoni, întrucât în 116 accidente au fost implicte persoane care traversau sau mergeau pe stradă când au fost acroșate de autoturisme.

Cât despre municipiul Ploiești, răspunsul oferit de Poliția Prahova la solicitarea ziarului Incomod arată că în primele zece luni din anul 2018 au fost 274 de accidente rutiere, din care opt au fost soldate cu decesul unor persoane și 38 în care au fost implicați pietoni. Acest lucru înseamnă că aproape în fiecare zi, în Ploiești, are loc un accident cu victime. De precizat este faptul că tamponările, acele accidente care nu implică transportul răniților la spital, nu se regăsesc în aceste statistici, nefiind înregistrate la Poliție ca accidente.

Cele mai multe accidente rutiere soldate cu vătămarea corporală a persoanelor au avut loc pe drumurile naționale ce străbat județul Prahova (în special DN1, DN1A și DN1B), cât și pe străzile celor două municipii din județ, Ploiești și Câmpina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here