Foto cu caracter ilustrativ

Statisticile arată că România își merită titulatura de “patria hoților”! Aproximativ 418 furturi au loc zilnic în țară, iar 66 de locuințe sunt prădate zilnic de către hoți, potrivit unei statistici puse la dispoziția ziarului Incomod de către Inspectoratul General al Poliției Române. IGPR spune că în anul anterior, 2017, au fost înregistrate 150.643 de furturi și 23.812 furturi din locuințe.

Cifrele sunt alarmante și la nivelul capitalei. În București sunt săvârșite zilnic aproximativ 68 furturi, care sunt sesizate la poliție, și patru locuințe sunt sparte, în medie, pe zi. Tot anul, la poliție au fost sesizate 24.477 de furturi și 1.542 de furturi din locuințe.

Statisticile arată că în Ploiești s-a furat în medie tot anul mai puțin decât se fură în București într-o singură lună. Media furturilor într-o lună în București este de 2040, iar în Ploiești au fost sesizate la poliție anul trecut 1.644 de furturi. În Prahova, au fost 4.125 de furturi, spune Poliția Prahova, ceea ce arată că media este undeva la 11,45 furturi pe zi în județ și 4,56 furturi pe zi în Ploiești. În ceea ce privește furturile din locuință, Poliția Prahova spune că în județ anul trecut au fost sesizate 680 de fapte, iar în Ploiești 244.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova mai spune că “numărul infracțiunilor de furt sesizate scade cu aproximativ 10%, iar a celor de furt din locuință cu aproape 9%”, comparat cu anul anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here