Dintre stațiunile montane, Sinaia a fost preferata românilor, peste 5.000 de turişti au ales această staţiune de pe Valea Prahovei ca loc de petrecere a Paştelui şi a sărbătorii de 1Mai, conform unui comunicat al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT PH).

Conform sursei citate, statisticile iniţiale şi trendul încurajator al vânzărilor s-au confirmat şi, în final, atât vremea bună, cât şi ofertele generoase ale hotelierilor au condus la un grad de ocupare de 90%.

În Buşteni s-a atins 80% gradul de ocupare, iar în Azuga indicatorul a ajuns aproape de 70%. În total, se apreciază că staţiunile prahovene din Bucegi au fost vizitate în această perioadă de aproape 10.000 de turişti.

„Şi în acest an, turiştii au ales în număr mare staţiunile de pe Valea Prahovei pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte. Deşi prognoza meteo fusese iniţial mai puţin favorabilă, vremea a fost de fapt frumoasă, ceea ce a făcut ca turiştii să se decidă şi pe ultima sută de metri să vină la munte. Hotelierii care au ţinut până în ultima clipă la preţ, au fost nevoiţi să facă rabaturi mari de tip last minute, dar de cele mai multe ori, nu au mai reuşit să-şi mai vândă toate locurile. În schimb, cei care au promovat pachetele turistice din timp şi cu reduceri pentru înscrierile timpurii au avut grad de ocupare şi de 100%”, a precizat preşedintele APDT Prahova, Adrian Voican.

În comunicatul Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Prahova se mai arată că pentru această minivacanţă oamenii au scos din buzunar, în medie, 1.500 lei de familie şi sejur, sumă în care au beneficiat de cazare pentru trei nopţi la hotel de patru stele, cu mic dejun inclus precum şi, cel puţin, o masă festivă.

Conform datelor INS, în luna aprilie 2015, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei s-au înregistrat un număr de 18.190 de turişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here