fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Statutul Elevului nu este respectat în toate școlile din Ploiești! Iată ce zic liceenii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

„Statutul Elevului” a stârnit o grămadă de discuții în ultimele săptămâni. Unii elevi sunt nemulțumiți de faptul că nu este respectat statutul acestora în licee, alții se bucură de prezența acestuia și îl respectă întocmai. În urma unui sondaj al ziarului Incomod, mai mulți elevi de la diverse licee ne-au semnalat neregulile din liceele lor. Școlile despre care vorbesc aceștia sunt Colegiul Național I. L. Caragiale și Colegiul Economic Virgil Madgearu.

„În școala mea regulamentul a fost întocmit în conformitate cu Statutul Elevului, însă în acest moment este dificil să spun dacă se respectă, fiind la început de an școlar. Mai mult ca sigur, însă, vor exista noutăți. Abia aștept să văd cât de mare va fi diferența”, a spus Mircea, un elev de clasa a XI-a.

- Reclamă -

La un alt liceu din Ploiești, Mirela ar vrea să intre la ore cu blugii rupți, aceasta nefiind o mare fană a uniformei:

„Nu îmi place că nu putem să venim la ore cu blugii rupți. Într-o zi, gardianul nu m-a lăsat să intru în școală pentru că aveam pantalonii rupți”, a adăugat Mirela, elevă tot în clasa a XI-a.

„Nu am văzut foarte multe diferențe de când a intrat statutul în vigoare. Era destulă libertate și până acum, nu am avut probleme nici cu uniforma, nici cu telefoanele. Încă nu am apucat să le dăm note profilor, dar aștept și momentul ăla”, a spus Ana, elevă în clasa a XII-a.

- Reclamă -

O problemă sesizată de Andreea, elevă în clasa a IX-a în cadrul unuia dintre liceele tehnologice ploieștene, a fost că Statutului nu i se acordă prea mare importanță. Aceasta a adăugat că Regulamentul de Ordine Interioară propus de direcțiunea liceului este considerat mai important decât „Statutul Elevului”. Pentru a afla dacă personalul respectivului liceu are sau nu dreptate, un reporter al ziarului nostru a luat legătura cu un reprezentant al Consiliului Elevilor:

„Dacă citim cu atenţie Statutul, vom observa că ultimul articol spune aşa: «Art. 42 – Orice reglementare în domeniu legal prevăzută într-un act normativ inferior sau egal, aflată în contradicţie cu prezentul statut, este abrogată de drept.» Cred că e de la sine înţeles că fiecare Regulament Intern se supune Statutului Elevului, printre altele, iar să spui că e invers nu denotă decât slaba informare sau dezinteresul pe care îl ai faţă de actul educaţional”, a declarat Ioana.

„Cred că la momentul actual Statutul Elevului nu a fost în vigoare pentru suficient timp ca să putem trage o concluzie. În orice caz, din experienţa personală, pot spune că nu mulţi profesori au tragere de inimă spre a citi Statutul, nici nu mai vorbim de respectarea lui. Unele practici ilegale ale profesorilor sunt folosite atât de frecvent, încât până acum elevii le considerau normale. Spre surprinderea mea, însă, am observat că destul de mulţi elevi sunt puşi în temă cu prevederile Statutului, ceea ce ne dă nouă speranţe că acesta va îndemna spre responsabilizare nu doar generaţiile actuale, ci şi pe cele viitoare, astfel încât un număr cât mai mare din elevii pe care îi reprezentăm să ajungă să fie capabili să se autosesizeze cu privire la încălcarea drepturilor”, a mai adăugat Ioana, reprezentant al Consiliului Elevilor.

Precizăm că numele elevilor din acest articol a fost schimbat, pentru că elevii se tem să nu aibă probleme la școală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img