Ștefan Fieraru, fost judecător la Curții de Apel din Ploiești, a fost achitat de foștii săi colegi într-un dosar de corupție în care a fost acuzat de trafic de influență.
Procurorii anticorupție l-au acuzat că a cerut o raclă într-un cimitir din Ploiești, dar și produse electrocasnice și contravaloarea unor materiale de construcție pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Tribunalul Prahova în vederea soluționării favorabile a unui dosar penal.
Ștefan Fieraru a fost deferit justiției în decembrie 2015, iar după doi ani de proces, fostul magistrat, în prezent avocat, a fost găsit nevinovat.
”În baza art.396 alin. 5 rap. la art.16 lit. a) C.p.p., achită pe inculpatul FIERARU ŞTEFAN, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art.291 C.p. rap. la art.7 lit. b) din Legea 78/2000, cu aplic. art.5 C.p., faptă comisă în perioada anului 2008. Dispune ridicarea sechestrului asigurator dispus prin Ordonanţa nr.11/P/2013 din 08.12.2015 a Parchetului de pe lângă ICCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, conform portalului instanțelor de judecată.
Procurorii DNA din Ploiești au considerat că ”în cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ștefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploiești, a pretins și primit de la o persoană (denunțător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcție și manopera unor lucrări efectuate la două imobile deținute de magistrat și familia acestuia în municipiul Ploiești, precum și contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploiești, toate în valoare de 231.443 lei.
În schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunțătorului că își va exercita influența pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluționare o cauză penală în care denunțătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluții favorabile acestuia din urmă”, conform unui comunicat remis presei de DNA.
Decizia Curții de Apel Ploiești nu este definitivă și a fost deja atacată de procurori. Apelul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here