Cristian Cozonac, un apropiat al liderului sindicatului Metrorex Ion Rădoi, a propus, pe un grup de whatsapp al sindicaliștilor asasinarea ministrului Transporturilor Cătălin Drulă și a directorului Metrorex Ștefan Paraschiv. 

Potrivit stenogramelor, acesta a vorbit despre angajarea unor racheți ucraineni.

“Hai pe ei. Cât costă niște racheţi d-ăia ucraineni? Hai să punem preț pe capetele lor. 5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate. Punem preț pe două capete: Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a propus Cristian Cozonac, potrivit rechizitoriului DNA citat de news.ro.

Un alt angajat al Metrorex, a propus o grevă spontană astfel încât sindicatul să nu poată fi acuzat că a oprit metroul, iar mecanicii care refuză să pornească trenurile să nu poată fi concediaţi.

“Cum ar fi ca în semn de protest mecanicii să refuze să mai iasă cu trenurile în circulație pentru că au fost amenințați că li se taie din salariu. La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul. Mecanicii nu pot fi dați afară deoarece nu ai pe cine să angajezi în loc. Așa o… și Drulă cu amenințările.”

În discuţie a intervenit şi Iulian Popescu, liderul organizaţiei de tineret a USLM și, persoană apropiată a lui Ion Rădoi, potrivit procurorilor.

Iulian Popescu: Câți mecanici sunt dispuși să facă asta, Nicule?

Nicu MTX: Sunt 2-3, celorlați le este frică.

Iulian Popescu: Mâine vorbiți între voi și opriți trenurile dacă aveți sânge în instalație.

Nicu MTX: La mecanici cam întodeauna a fost problema asta

Iulian Popescu: Mda, dacă se dă semnalul o să forțăm ceva”

Amenințările au continuat, iar pe 24 martie 2021, pe acelaşi grup de WattsApp, Cristian Cozonac a postat următorul mesaj, referindu-se la ministrul Cătălin Drulă și la directorul general Ștefan Paraschiv:

“Dacă și dă afară, şi taie și din bani… trebuie să îi omorâm…la propriu”. Iulian Popescu l-a avertizat să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați.

În 2021, Ion Rădoi l-ar fi constrâns pe ministrul Transporturilor să acorde în continuare firmei sindicatului drepturile de a folosi spaţiile comerciale ocupate în mod abuziv, prin organizarea unui protest ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here