Acțiune de plantare în Pădurea Păulești, aflată în apropierea Ploieștiului! Zeci de oameni din comuna Păulești, alături de autoritățile locale, au plantat sâmbătă, 28 noiembrie, 2.000 de puieți de stejari. Este pentru prima dată când are loc o astfel de acțiune în zonă. Deși, pădurea se află într-un program intens de tăiere, specialiștii au lăsat ca zona verde să se regenereze natural.

Evenimentul a fost organizat de comunitate, care a strâns banii necesari și a cumparat copacii de la Direcția Silvică București-Ilfov.

Acțiunea ecologică a fost aprobată de reprezentanții Ocolului Silvic Ploiești și coordonată de pădurarul zonei, Gheorghe Stancu.

Profesori universitari, medici, jurnaliști, ingineri, oameni ai muncii, pensionari, cu toții și-au unit forțele pentru ca Pădurea Păulești să renască.

Cea mai vârstnică participanta este Magdalena Stoica. Are 77 de ani și a venit să planteze stejari alături de copiii ei. “Fac ce pot. Vreau ca nepoții mei să respire un aer curat, nu poluat așa cum îl avem, din păcate, toți cei ce locuim în zona industrială”, a spus femeia.

Prahova se afla pe harta cancerului. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimii ani, numărul îmbolnăviror de cancer a crescut în rândul prahovenilor, din cauza poluării.

Cei mai afectați sunt, în special, localnicii din Ploiești, Păulești, Blejoi și Brazi.

Documentul oficial, dat publicității anul trecut, arată că în aceste zone sunt înregistrate frecvent depășiri la substanțe cancerigene precum benzen, toluen, xilen, etilbenzen. Astfel că incidența la tumori maligne, limfoame, anemie și leucemie a crescut îngrijorator, iar cei mai afectați sunt cei cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani.

Din păcate, în Pădurea Păulești, considerată “plămânul” Ploieștiului, au loc defrișări an de an. Potrivit planului de tăieri, 50% din ea va fi exploatată în următorii zece ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here