Contractul cu Veolia Energie, actualul operator pentru termie expiră anul viitor. Consiliul Județean Prahova și Consiliul Local Ploiești au avut astăzi o ședință comună pentru stabilirea strategiei de alimentare cu energie termică pentru Ploiești începând cu 2019.
Noua strategie pentru alimentarea cu energie termică a fost elaborată de o firmă de specialiate, a cărei reprezentantă a prezentat, pe scurt, concluziile studiilor efectuate.
Sunt propuse o serie de direcții de dezvoltare.

Consultantul a propus patru variante de modernizare pe termen scurt (2019-2023), fiecare reprezentând o investiţie de aproximativ 6,55 milioane de euro. Pe termen lung, au fost prezentate tot patru variante, cu costuri între 59 și 108 milioane de euro.

VEZI VIDEO CU PREZENTAREA FĂCUTĂ DE FIRMA DE CONSULTANȚĂ:

S-a discutat, totodată, despre varianta încălzirii cu centralele de apartament. Experții prezenți la ședință au adus însă argumente în defavoarea acestei propuneri, de la costurile mai mari, la problemele de mediu. VEZI VIDEO MAI JOS:

Discuțiile au devenit aprinse, în momentul în care președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a remarcat că toate cele patru variante propuse pe termen scurt presupun aceleași costuri. Șeful CJ Prahova a cerut explicații. VEZI VIDEO MAI JOS:

Un al doilea proiect a vizat asocierea judeţului Prahova cu municipiul Ploiești pentru delegarea serviciului de alimentare cu termie. Proiectul a fost amânat.

Preşedintele CJ Prahova a precizat că este nevoie de consultare cu juriștii și aprofundare a proiectului.

1 COMENTARIU

  1. Lasati cetatenii sa se debranseze in mod liber . Nu mai tineti oamenii bransati ( la un sistem ineficient si tilharit ) cu forta . Hotaririle de CL prin care se interzic debransarile sint rezultatul unei tilharii . Numai un cretin poate sa emita astfel de hotariri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here