abs 52776800

abs 52776800UNPR propune ca absolvenţii de medicină din România să fie obligaţi să rămână în ţară, între 5 şi 10 ani de la absolvire, dar şi să primească salarii dublate.

UNPR salută adoptarea ordonanţei prin care salariile medicilor cresc cu 25% de la 1 octombrie, însă spun că ar fi nevoie de dublarea salariilor personalului medicial. Altă propunere a formaţiunii politice este ca absolvenţii Facultăţilor de Medicină să fie obligaţi să profeseze în ţară cel puţin cinci ani după ce termină studiile.

“UNPR sustine dublarea salariilor personalului medical, precum si a celui care lucreaza in educatie, ca un element care va incuraja competitia reala dintre sistemul public si cel privat, conducand la cresterea calitatii actului medical si a celui educational.

In ultimii ani, fondurile alocate catre sanatate au crescut in mod constant, in paralel fiind desfasurate o serie de reforme in directia eficientizarii cheltuirii banilor publici.

In plus, executivul a depus toate eforturile pentru stoparea exodului cadrelor medicale inclusiv prin imbunatatirea salarizarii, atat in ceea ce priveste medicii rezidenti, cat si personalul sanitar auxiliar.

In completarea demersurilor de pana acum ale executivului, UNPR propune instituirea unei obligativitati pentru absolventii de medicina de a profesa in tara, intre 5 si 10 ani de la absolvire, corelat cu cresterea substantiala a salariilor personalului medical.

Initiativa UNPR reprezinta o solutie constructiva pentru stoparea exodului medicilor din tara noastra, putand contribui astfel la asigurarea unor servicii medicale optime pentru populatie”, se arată într-un comunicat transmis de Man Simona Allice, vicepreședinte UNPR.

Sursa: www.romaniatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here