Un subofițer ISU angajat la Școala de Pompieri Boldești a denunțat o persoană care i-a solicitat și apoi a încasat 15.000 de lei pentru a-i facilita acestuia transferul de școala de pompieri la o structură a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Persoana care a încasat banii nu are nicio funcție în cadrul ISU, însă l-a convins pe subofițer că are relații și îi poate facilita transferul contra sumei respective.

Subofițerul a făcut denunț la DGA, iar polițiștii au organizat un flagrant. Suspectul a fost prins la Otopeni. A fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind reținut pentru 24 de ore.

“Ca urmare a denunțului formulat în data de 26.05.2022 la sediul Direcției Generale Anticorupție de către un subofițer din cadrul unei școli de pompieri, lucrătorii de poliție judiciară ai D.G.A. – Direcția Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeași zi la prinderea în flagrant, pe raza orașului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins și primit de la martorul denunțător suma de 1.500 lei.

Anterior, persoana în cauză a pretins și primit suma de 15.000 lei de la martorul denunțător pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în scopul aprobării solicitarii de mutare la o structură operativă din cadrul I.G.SU, lăsând impresia subofițerului că are influență asupra acestora.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind reținut pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență”, se arată într-un comunicat la DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here