Lupta pentru funcțiile de conducere din PNL nu se duc doar la București, ci și în filialele mai mici din țară. Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) a respins, marți 6 iulie, candidaturile lui Marian Nistor și Lucian Cercel care intenționau să intre în cursă pentru funcția de președinte al organizației locale de la Câmpina.

PNL Câmpina organizează alegeri miercuri, 7 iulie, începând cu orele 18.00.
Marian Nistor, vechi membru al PNL Câmpina, susține că nu are încă o motivare oficială a respingerii dosarului de candidatură pentru funcția de președinte al organizației locale de partid.

”Nu știu exact de ce. Mi s-a spus că nu am respectat statutul și regulamentul. Nu scrie nimic în plus. Nu doar că mi-au invalidat candidatura, mi-au respins și dreptul de a alege și de a fi ales, adică nici nu pot să merg mâine să-l votez pe Vane (Alexandru Vane, subprefectul județului Prahova n.r.). Nici măcar nu este o decizie cu număr, ca să pot să o contest. Comisia de Validare a Alegerilor – CODA publică candidaturile care au rămas valabile și apoi spune: următoarele candidaturi au fost respinse, Nistor Marian, Cercel Lucian pentru că nu au fost repsectate condițiile de statut și ROF (Regulamentul de Ordine și Funcționare) n.r. și nu au dreptul nici de a alege sau de a fi aleși”,a declarat Marian Nistor.
Întrebat care ar putea fi motivele pentru care i s-a respins dosarul de candidatură la funcția de președinte al PNL Câmpina, Nistor a precizat că cel mai probabil se va invoca neplata cotizației.

”Doar că eu am cotizația plătită până la finalul anului acesta, în avans. Am avut tot timpul cotizația plătită, am document de plată a cotizației. Nu am condamnare penală, nu sunt urmărit penal, am depus candidatura la timp cu confirmare de primire a candidaturii, membru de partid sunt, vechimea în partid o am”, a adăugat Marian Nistor.

Acesta a precizat că așteaptă motivarea respingerii candidaturii sale pentru a avea posibilitatea să o conteste respectând pașii legali, mai întâi la CODA, apoi, dacă va fi cazul, la comisia de arbitraj și ulterior, dacă nu va primi un răspuns care să justifice decizia, va apela la instanță. În cazul în care Nistor va avea câștig de cauză în instanță, alegerile de miercuri de la PNL Câmpina vor fi anulate.

Cum explică Roberta Anastase repsingerea candidaturilor celor doi liberali câmpineni

În cursa pentru șefia organizației locale a PNL a rămas doar Alexandru Vane.
Din Comisia de Organizare a Alegerilor fac parte: Roberta Anastase (prețedintele recent ales al PNL Ploiești), Dorin Tudora și Răzvan Prișcă.

”Înseamnă că nu îndeplinesc condițiile conform Statului PNL și Regulamentului de Organizare și Funcționare, cu precizarea că Statutul este chiar înregistrat la Tribunalul București. Conform acestuia, dreptul oricărui membru de a candida și de a fi ales este condiționat de plata cotizației la zi și înscrierea în registrul membrilor. Noi avem o procedură foarte strictă, în sensul în care există un registru național al membrilor, gestionat de la nivel național, nu de la nivel local, iar plata cotizației o poate face doar cineva care face parte din acest registru. Eu, dacă nu aș fi în acel registru, mie nu mi se poate încasa cotizația. Este un soft gestionat de la nivel național, nu se poate emite chitanța pentru calitatea de membru. E o diferență. Sunt cotizații care vizează calitatea de membru și cotizații specifice care pot fi decise de organizația locală, prin Biroul Permanent Local. Stabilim noi, conducerea organizației, o cotizație ca să ne întreținem sediul sau pentru alte cheltuieli legate de funcționarea noastră sau pentru un program de acțiuni. Aceea este un alt tip de cotizație. Cotizația efectiv pentru membru este un soft la nivel național”, a explicat Roberta Anastase motivul pentru care candiaturile celor doi liberali câmpineni au fost respinse.

Așadar în cursa pentru PNL Câmpina a rămas doar subprefectul Alexandru Vane. Însă în cazul în care Marian Nistor va putea dovedi cu acte că are cotizația plătită la zi, inclusiv pe cea de membru de partid, așa cum susține, competiția pentru această funcție se poate complica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here