Un bărbat, de 34 de ani, a fost depistat, ieri, de poliţiştii rutieri, în timp ce conducea cu 214 km/h, pe Autostrada A3 Turda – Borș.

Poliţiştii i-au aplicat amendă de 1.125 de lei şi i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

La data de 2 mai a.c., poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A3 au depistat, la kilometrul 42, calea 1, un bărbat care conducea cu viteză excesivă.

Cel în cauză, în vârstă de 34 de ani, din Bistriţa, a fost înregistrat de aparatul radar, conducând cu viteza de 214 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.125 de lei, iar ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Viteza de 214 km/h depistată, ieri, de poliţişti este pe locul 3 în topul celor mai mari înregistrate anul acesta. Recordul absolut depistat, vreodată, de radare în România a fost pe 20 februarie, anul acesta, şi aparţine unui şofer de 26 de ani, prins cu 245 km/h, tot pe Autostrada A3.

Poliţia Rutieră are opt radare noi, cu laser, portabile, cu care pot fi prinşi mai uşor şoferii vitezomani, noile echipamente putând înregistra numărul de înmatriculare, marca maşinii şi trăsăturile faciale ale persoanei aflate la volan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here