UPDATE: Comisia pentru Avizarea Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice a dat aviz negativ solicitării președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, și a suporterilor petroliști. 

Primvs Derby, așa cum este numită tradiționala confruntare dintre Petrolul și Rapid București, nu va putea fi urmărit în centrul Ploieștiului. 

Consiliul Județean Prahova dorește să amplaseze un ecran gigantic în centrul Ploieștiului. Aici ar urma să fie vizionate meciurile Petrolului, dar și concerte ale Filarmonicii din Ploiesti și reprezentații ale Teatrului ”Toma Caragiu”.

Ideea ecranului a venit de la suporterii Petrolului Ploiești, după modelul autorităților locale din Arad (foto).

Arădenii pot vedea meciurile echipei favorite în centrul orașului, iar ideea a fost primită cu entuziasm, în condițiile în care accesul fanilor pe stadioane este interzis.

Însă, la Ploiești, sunt probleme. Conducerea primăriei n-ar fi de acord cu instalarea ecranului din cauza pandemiei.

Asta deși președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a dat asigurări că normele de prevenire a infecției cu noul coronavirus vor fi  respectate.

”Eu îmi doresc să reușim instalarea acestui ecran. Am văzut ce frumos este la Arad, putem să facem și noi pentru fanii Petrolului. Dar nu numai pentru ei. Intenționăm să proiectăm aici și concerte ale Filarmonicii din Ploiești și reprezentații ale Teatrului Toma Caragiu. Este vorba despre un spațiu în aer liber cu 360 de scaune, dar și locuri în picioare, toate poziționate cu respectarea distanței și normelor de siguranță.

Ne gândit la toate aspectele care țin de organizare, inclusiv de asigurarea pazei, a unui climat de siguranță. Din păcate, nu știu dacă vom primi aviz de la Primaria Ploiești. Domnul Dobre nu dorește să organizăm aceste evenimente, iar domnul Prună (consilier la cabinetul primarului – n.r.) s-a exprimat în acest sens. Vom avea noi discuții și sper sa înțeleagă că este un lucru frumos pe care putem să-l facem pentru suporterii Petrolului, care iubesc atât de mult echipa”, ne-a declarat  Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Reporterii Ziarului Incomod au încercat să-l contacteze și pe primarul Adrian Dobre. Acesta nu a răspuns, deocamdată, apelurilor sau mesajului WhatsApp.

L-am contactat, în schimb, pe comandantul Inspectoratului de Jandarmi Prahova ,Liviu Coman.

Acesta a precizat că nu se poate antepronunța. Problema urmează să fie dezbătută vineri, mâine, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență.

“Dacă mă întrebați pe mine, cel mai greu cuvânt îl va avea DSP Prahova. Situația în județ nu este una prea bună, numărul cazurilor de coronavirus a crescut. Eu nu ma antepronunț, Jandarmeria este pregătită pentru orice scenariu. Noi știm ce trebuie să facem, decizia este la Primăria Ploiești”, ne-a declarat comandantul Inspectoratului de Jandarmi Prahova ,Liviu Coman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here