Suporterii de la Peluza Latină au fost opriți după meciul cu UTA, pentru a fi legitimați de către jandarmi. Fanii consideră că forțele de ordine au comis un abuz.

Comunicatul suporterilor petroliști:

LIBERTATE PENTRU SUPORTERI!

Poate suna clișeic ce-i drept, însă, în 2023, să nu poți să te deplasezi spre casă după un meci de fotbal, fiind efectiv REȚINUT pentru legitimare, filmare, pozare și alte aspecte ce țin de baza de date ale unei instituții reprezintă ceea ce noi considerăm un ABUZ.

În fapt, aseară, după terminarea partidei dintre Petrolul Ploiești și UTA Arad, toți participanții la acest eveniment care au ales să vizioneze din Peluza Latină jocul au fost REȚINUȚI pe culoarul îngust de acces dinspre tribuna a II-a pentru mai bine de două ore.

Cunoaștem legea 4, însă alegem ca anumite alineate să nu le respectăm, întrucât nu sunt sub nicio formă modalitatea de a opri violența de pe stadioane (scopul ei de bază, de altfel). Violență cu care noi, suporterii mereu alături de echipă, nu suntem de acord. Ne asumăm orice încălcare a legii, însă refuzăm să fim supuși unor astfel de abuzuri sub diferite prezumții ale încălcărilor de lege. Dreptul la libertate și la circulație liberă ne sunt oferite de constituție. Reținerea fără voie a oricărei persoane înseamnă PRIVARE DE LIBERTATE.

Constituția României:

“Libertatea individuală şi siguranța persoanei sunt inviolabile.

Percheziționarea, reținerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.

Sancțiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.

Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate.

Dreptul la liberă circulație, în țară şi în străinătate, este garantat.”

DEFINIȚII :

Lipsirea de libertate este o infracțiune în care o persoană este lipsită de posibilitatea de a se deplasa și acționa în conformitate cu propria voință.

PERCHEZÍȚIE, percheziții: substantiv: Cercetare făcută de către organele de urmărire penală sau de procuror asupra unei persoane (bănuite de o infracțiune) sau în locuința acestuia, pentru găsirea și ridicarea probelor materiale ale infracțiunii sau pentru descoperirea infractorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here