Daniel Dragoș M., un student în anul al doilea la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității Transilvania Brașov a fost condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, fiind găsit vinovat pentru trafic de droguri. Tânărul a fost prins de un echipaj de jandarmi cu peste 50 de plicuri cu canabis în campusul universității.

”E garda în cămin, bă”

Tânărul, născut în orașul Băicoi, județul Prahova, locuia împreună cu mai mulți colegi în căminul nr.14 din cadrul complexului studențesc din Brașov. În noaptea de 17 spre 18 martie 2021, într-una dintre camerele căminului, s-a organizat o petrecere, ceea ce a atras atenția unei patrule de poliție care a intrat în imobil și a început să legitimeze tinerii pe care i-a descoperit pe hol.

Pentru că unul dintre aceștia nu avea actele la el, polițiștii l-au însoțit în camera unde avea loc petrecerea, iar acolo au dat peste pliculețele cu canabis întinse chiar pe pervazul geamului.

Întrebat dacă în afară de drogurile care erau la vedere mai sunt și altele dosite, studentul a recunoscut că se afla în posesia unei cantități destul de mari de canabis și a scos din rucsac o pungă în care se aflau 48 de plicuri cu substanțe interzise.

Tânărul a recunoscut că obișnuia să vândă droguri în special în campus colegilor din unviersitate. Nici nu avea cum să mintă pentru că la percheziția informatică a telefonului, polițiștii au descoperit o serie de discuții pe care studentul le avusese anterior cu diverși clienți, din care reieșea că este implicat în traficul de droguri în zona căminelor studențești.

Într-unul dintre dialogurile purtate prin intermediul aplicației Facebook Messenger cu un coleg, studentul își avertizează un prieten căruia îi spune ”e garda în cămin, bă”. Cu toate acestea, tânărul nu și-a luat nicio măsură de precauție, drogurile păstrându-le la vedere, în rucsac, în borsetă și chiar pe pervazurile geamurilor.

În noaptea raziei din cămin, Daniel Dragoș M. a fost prins cu 51,49 grame Canabis, porționate în 54 pliculețe.

Alți colegi care au participat la petrecere au fost chemați ca martori în dosar, unii dintre ei fiind condamnați pentru deținere de substanțe interzise.

Tânărul din Băicoi a făcut un acord de recunoaștere cu procurorii DIICOT Brașov, fiind condamnat la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și interzicerea unor drepturi.

În plus acesta a fost obligat de instanță să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 120 de zile, fie în cadrul Primăriei Brașov și în cadrul Primăriei Comunei Bran.

FOTO Brasov TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here