Alin Moldoveanu, candidat independent, este câștigător oficial al funcției de primar al municipiului Câmpina. Va avea un mandat extrem de dificil, având în vedere noua componență a Consiliului Local. Voturile câmpinenilor au fost împărțite, astfel că nicio formațiune politică nu a reușit să aibă majoritatea în CL.

Potrivit rezultatelor parțiale, Alianța PNL USR PLUS a obținut puțin peste 27 la sută din voturile exprimate pentru Consiliul Local Câmpina și va avea șase mandate de consilier. Pe locul second s-a clasat Alianța PSD ProRomânia PPU cu un scor de 23 % care îi asigură doar patru mandate de consilieri. PMP a obținut aproape 14 la sută dintre voturile exprimate de câmpineni și și-a asigurat trei mandate de consilier. Partidul Oamenilor Liberi (POL) o formațiune politică locală, fără reprezentare la nivel național, a obținut 8% din voturi și va avea două mandate în Consilul Local Câmpina. Partidul Verde a obținut 11 % din voturi și va avea trei mandate de consilier. În Consiliul Local Câmpina va intra și un consilier independent, Costel Filip, care a reușit un scor surprinzător, de aproape 8 la sută din voturile exprimate duminică de câmpineni.

Deocamdată nu se cunosc numele viitorilor consilieri locali. Încă se poartă negocieri, iar în plus o parte dintre cei aflați pe listele de candidați la CL Câmpina au anunțat că se retrag. Printre aceștia se află doi liberali, Elena Albu și Rudolf Leica, Adrian Pițigoi (PMP), dar și Nicolae Moisescu (PSD). Ultimii doi au fost și candidații celor două formațiuni politice pentru funcția de primar al municipiului Câmpina. Adrian Pițigoi se află și pe lista de candidați la Consiliul Județean Prahova. Din această postură nu a anunțat că se va retrage.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here