fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

SURSE: Bianca Bora urma să fie demisă de la șefia TNL Prahova pentru încălcarea statutului partidului. Motivele pentru care a demisionat de fapt.

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

bora - Ziarul INCOMODBianca Bora a anunțat astăzi că demisionează din funcția de președinte interimar al Tineretului Național Liberal Prahova. Detalii aici!

Surse din partid au declarat pentru Ziarul Incomod că demisia acesteia nu este altceva decât o încercare de a nu fi sancționată și, implicit, demisă din această funcție. În urmă cu aproximativ două săptămâni, mai bine de jumătate din membrii biroului de tineret au depus un memoriu către conducere prin care și-au anunțat demisiile și au solicitat ca Bianca Bora să fie demisă, pentru încălcarea statutului partidului în mod repetat. Detalii aici!

- Reclamă -

Biroul Național de Tineret a luat act de memoriul depus de tinerii din Prahova, iar surse politice spun că mâine Bianca Bora urma să fie demisă, acesta fiind realul motiv pentru care astăzi a ales să plece de bună voie.

Reporterii Ziarului Incomod a intrat în posesia memoriului în care sunt prezentate acuzațiile care îi sunt aduse fostei șefe TNL Prahova. Vi-l prezentăm mai jos:

 

- Reclamă -

Catre,

BIROUL PERMANENT NATIONAL TNL

          Spre stiinta:

  • D-lui. ION LUCHIAN, Presedinte al PNL PRAHOVA
  • BIROULUI PERMANENT JUDETEAN PRAHOVA

DOMNULE PRESEDINTE,

- Reclamă -

Subsemnatii  ION CRISTIAN ALEXANDRU, PATRASCU MARIA ANTONIA, ZORZOR ALINA, BANICA RAZVAN IONUT, POPA MARIA BIANCA, SPURCACIU FLORIN IULIAN, VASILESCU MARIA ALEXANDRA, BURCHIU ION DANUT,  CONSTANTIN VALENTIN PADURARIU, CATRINA CONSTANTIN COSTIN, MICLEA DAVID CATALIN, CHELAN GABRIEI BOGDAN, FRINCU ALEXANDRU, ION FLAVIAN, CRACIUN ALEXANDRA ,FACIU ALEXANDRU, COJOCARU ADRIAN, SEVER COJOCARU, membri  Biroului Permanent  Judetean Interimar al TNL Prahova si presedinti de organizatii locale TNL Prahova,

in contradictoriu cu

BIANCA BORA, in calitate de presedinte interimar al BPT Interimar TNL PRAHOVA,

formulam prezentul

MEMORIU

Prin care va solicitam sa luati act de intentia de a demisionaa  susemnatilor din cadrul BPT Interimar si a presedintilor de filiale locale din cadrul TNL PRAHOVA si de retragere a sprijinului politic acordat d-nei BIANCA BORA, care in prezent ocupa functia de presedinte interimar al BPT Interimar TNL PRAHOVA, urmand ca in raport de probatoriul administrat in cauza si de normele statutare incidente in justa solutionare a cauzei, sa admiteti prezentul memoriu si pe cale de consecinta sa dispuneti:

                      Demiterea d-nei BIANCA BORA din functia de presedinte interimar al BPT Interimar TNL PRAHOVA,

şi in subsidiar,

MOTIVE:

  1. Chestiune prealabila

Avand in vedere ca aceasta situatie conflictuala vizeaza aspecte ce tin de organizarea interna a PNL, normele incidente unei juste solutionari sunt reprezentate de STATUTUL PNL, REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL TNL si CODUL ETIC AL PNL.

Fata de cele mai sus mentionate, urmeaza sa constatati ca prezentul memoriu este formulat si depus in conformitate cu prevederile prevazute de STATUTUL PNL, REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL TNL si CODUL ETIC AL PNL, urmand ca prezenta speta sa fie solutionata prin justa aplicare a normelor mentionate.

În fapt, la propunerea Biroului National al Tineretului Naional Liberal  in septembrie 2014,  d-na BIANCA BORA  a fost numita in functia de Presedinte Interimar al TNL PH. Mentionam ca aceasta ocupa aceasta functie si in prezent.

  1. Cu privire la nerespectarea prevederilor din STATUTUL PNL

Potrivit art. 20

Sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Naţional Liberal se poate aplica în una din următoarele situaţii:

b. dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele, împotriva imaginii și prestigiului partidului și împotriva candidaților PNL la toate funcțiile publice de la orice nivel;

Aratam ca doamna presedinte interimar Bianca Bora a facut presiuni si a amenintat o parte  din membri BPJ TNL PH pentru ca acestia sa distribuie impotriva vointei lor, online, un articol care aducea injurii la adresa actualului presedinte interimar al PNL Prahova, domnul Ion Luchian, cat si a domnului deputat Mircea Rosca(fostul presedinte).

            Ulterior, aceasta a avut o atitudine partinitoare fata de dl. Marius Fenichiu, in sensul in care acesta, desi nu a fost desemnat statutar de catre CJEX ca viitor candidat din parte PNL-ului la functia de primar al municipiului Ploiesti, si a inceput sa faca campanie pentru promovarea acestuia in vederea obtineri acestei functii.

            Prin aceasta, presedintele interimar s-a situat in afara deciziilor forurilor de conducere ale partidului.

In opinia noastra, prin aceste actiuni, presedintele interimar al TNL a incalcat prevederile art. 20 coroborat cu art. 16 alin. (2) , potrivit caruia

2. Calitatea de membru activ al Partidului Naţional Liberal se pierde în urma săvârșirii abaterilor enumerate la art. 20.

  1. Cu privire la nerespectarea prevederilor din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL TNL

Potrivit art. 18alin.(1)

1. Existenţa unei filiale teritoriale presupune întrunirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) existenţa organizaţiilor locale în minimum 10% din localităţile din judeţ, incluzând în mod obligatoriu toate municipiile şi oraşele;

Aratam ca, doamna Bianca Bora in calitatea detinuta de presedinte interimar, incepand cu luna septembrie 2014, data la care a fost numita de catre fostul presedinte al PNL Prahova, nu a fost capabila sa organizeze structurile teritoriale ale partidului – TNL la nivel judetean (organizatii statutare la nivel de orase in judet). Mentionam ca pana in momentul de fata, desi a trecut o perioada insemnata de la momentul numirii acesteia, nu sunt constituite organizatii sau nuclee ale unor organizatii de TNL in Mun.Campina si orasele:Busteni, Breaza, Plopeni, Slanic, Valeni de Munte, Boldesti Scaieni si  Mizil. De asemenea, nu sunt constituite organizatii nici in restul de comune si sate din Judetul Prahova, unde totul a ramas neschimbat de cand a preluat presedentia interimara a TNL PH.

Prin aceasta lipsa de organizare si de dezvoltare/completare a structurilor de partid la nivelul Judetului Prahova, exista riscul real ca rezultatele la alegerile din anul 2016 sa fie periclitate de lipsa de implicare a presedintelui interimar. Incapacitatea acesteia de a-si face echipa precum si lipsa de interes in organizarea structurilor teritoriale sunt, in opinia noastra, incalcari ale prevederilor din Regulamentul de Organizare si Functionare al TNL. Aceasta lipsa de dinamism coroborata cu lipsa de interes, in conditiile in care PNL a castigat alegerile elctorale pentru functia de Presedinte al Romaniei si se bucura de o reala sustinere din partea electoratului, conduc la ideea ca managementul politic la nivel TNL Prahova este unul deficitar si care are carente peste care nu se poate trece.

  1. Cu privire la nerespectarea prevederilor din CODUL ETIC AL PNL

Potrivit alin (4)

Membrul PNL va trebui să dovedească respect pentru opiniile altora, să-şi respecte , să-şi asume riscuri şi responsabilităţi specifice, în raport cu locul pe care îl ocupă în structura organizaţională a formaţiunii noastre politice.

Aratam ca, presedintele interimar Bianca Bora, inca de la inceputut interimatului a preluat propunerile de proiecte si idei de actiuni si evenimente de la membri din biroul judetean TNL PH si le-a prezentat in BPN ca fiind proiectele aceteia., in acest sens aratand o totala desconsideratie fata de colegii nostri. Ceea ce este regretabil este ca desi a procedat in acest fel, presedintele interimar nu a pus in practica macar o parte din aceste idei si proiecte “imprumutate”. In aceste conditii, se poate vorbi de un veritabil “plagiat”, neurmat de niciun demers in plan moral.

Potrivit alin.(7).

Activităţile politice ale membrului PNL, ideile pe care le exprimă public şi deciziile pe care le ia vor fi concordante cu ideologia şi priorităţile partidului. Este imperios necesar să respecte principiile democraţiei şi drepturile omului, să combată totalitarismul, naţionalismul extremist, discriminările şi intoleranţa, ca şi tendinţele xenofobe.

            Mentionam ca presedintele interimar dna. Bianca Bora nu a respectat, in opinia noastra nici prevederile acestui articol, prin maniera totalitarista si prin modul in care a inteles sa exercite functia interimara, nedand dovada ca ar impartasi valorile si principiile liberale, care pleaca de la respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

Potrivit alin (9).

Promovarea în diversele funcţii de partid se va face pe criteriul competenţei profesionale şi politice. Nu se vor accepta promovările pe criterii de natură familială, pe criterii clientelare, pe intervenţionism sau trafic de influenţă.

Mentionam ca presedintele interimar a promovat un tanar fara experienta in functia de Prim vice-presedinte al organizatiei TNL PH, in conditiile in care acesta nu avea sustinerea unei organizatii si nici macar experienta unui singure campanii electorale, criteriile de promovare fiind in acest caz total neprofesioniste. In aceste conditii, este greu de anticipat ce rezultate se puteau obtine la nivelul judetului.

Potrivit alin (11).

Membrul PNL poate să se propună pe sine pentru orice funcţie, sau pe alţi candidaţi, folosind argumente şi contraargumente raţionale şi nu pasionale, apelând la o susţinere logică, civilizată, motivate.

Aratam ca si aceasta prevedere a fost total nesocotita de presedintele interimar. Mentionam ca tinerii care au muncit in campanie la alegerile prezidentiale au fost inlaturati prin decizia discretionara a presedintelui interimar, aspect care va slabi organizatia TNL Prahova. In aceste conditii, este greu de explicat care a fost strategia de dezvoltare a organizatiilor la nivel judetean, cata vreme au fost promovati tineri inactivi si necunoscuti, fara organizatii in BPJ TNL PH.

Mai aratam ca presedintele interimar a nesocotit si prevederile alin (12).potrivit caruia Membrul PNL îşi va asuma responsabilitatea în cazul unor erori comise sau al unor eşecuri înregistrate în activitatea departid şi va suporta consecinţele.

Conform alin (13).  Discuţiile din interiorul partidului vor respecta regulile de bună cuviinţă. Sunt condamnabile atacurile la persoană, insultele, referirile la viaţa privată, calomniile, sau alte comportamente similare, ce lezează personalitatea sau bunul renume al altor personale.

Mentionam ca din luna ianuarie 2015 toate sedintele BPJ TNL PH nu au fost statutare din lipsa de cvorum, deoarece membrii erau anuntati cu foarte putin timp inainte, chiar in ziua respective. Invederam faptul ca de multe ori, membrii cu experienta si cu organizatiile cele mai puternice din judet nu erau invitati, din motive puerile sau fara o motivare expresa, decizia presedintelui fiind si in acest caz una total discretionara.

Invederam si un alt aspect, care denota caracterul sau poate lipsa de abilitate si diplomatie a presedintelui interimar, care in timpul adunarilor avea un comportament antistatutar, nespecific liberalismului, iar persoanele/colegii care incercau sa isi exprime liber punctul de vedere erau amenintate/amenintati ca vor suferi consecinte pentru ca isi exprimau ideile liberale.

Potrivit alin (14).

Se recomandă ca membrul PNL să nu transmită în afara partidului către persoane străine sau în mass-media, informaţii despre eventualele tensiuni sau conflictele intervenite în interiorul formaţiunii noastre politice.

Aratam ca si acest articol a fost incalcat de presedintele interimar, care din pacate nu se bucura de o imagine pozitiva in presa locala , mentionand ca numele acesteia este implicat in mai multe scandaluri care prejudicii de imagine organizatiei TNL PH, si nu consideram ca ne  poate reptezenta.

Mai aratam ca potrivit alin (18).

În cadrul PNL se va respecta principiul democratic, potrivit căruia minoritatea se supune majoriţăţii, iar majoritatea respectă şi protejează minoritatea. Este condamnabil, ca un membru PNL să provoace acţiuni care să ducă la o posibilă dizidenţă sau ruptură în partid.

Astfel, presedintele interimar nu se consulta cu niciun membru cand lua decizii si nicio decizie nu se supunea la vot., fiind luata in mod arbitrar si discretionar de aceasta, in functie de interesele personale sau ale unor alti “colegi” de partid care aveau aspiratii pentru inalte functii publice, locale sau nationale.

Mai mentionam ca membrilor din conducerea TNL PH,  nu li s-a prezentat niciodata calendarul de activitati national al BPN TNL, pentru a putea face in acest fel, o planificare strategica la nivel teritorial si local in functie de acesta.

Invederam si faptul ca la nivelul TNL Prahova nu exista comunicare, iar toate evenimentele care se organizau sub egida biroului judetean se tineau doar in Mun. Ploiesti, fiind neglijate localitati si orase din judet, aspect care a dat nastere la o lipsa de motivare a structurilor teritoriale si a condus la o stare conflictuala. In acest fel s-a acreditat falsa idee ca actiunile judetene erau chiar actiuni locale, impactul mediatic si electoral practic fiind inadecvat, sau in orice caz unul redus.

Potrivit alin (20).

Membrul PNL nu va folosi calitatea deţinută sau funcţia ce i-a fost încredinţată pentru a săvârşi abuzuri ori a încălca normele statului de drept.

In opinia noastra aceasta prevedere este aplicabila in speta de fata, intrucat a fost convocat la CND  TNL  un senior, respectiv dl. Marius Fenichiu , vicepresedinte PNL PH, fara sa informeze si sa consulte delegatia teritoriala TNL PH,.Este un abuz din partea presedintelui interimar, pentru care aceasta trebuie sa raspunda in fata forurilor statutare ale partidului.

Conform alin (23).

Atât în mass-media cât şi în public, membrul PNL va susţine şi va prezenta linia partidului, nu va face declaraţii care să dăuneze intereselor şi/sau imaginii partidului, liderilor săi sau a oricărui membru al formaţiunii noastre.

Consideram ca, desi este prezenta in spatiul public media, presedintele interimar al TNL Prahova prin luarile de pozitie din presa locala si de pe site-urile locale a adus mari prejudicii de imagine partidului. Prin atitudinea si pozitionarile fata de diverse evenimente cu rezonanta publica si electorala, consideram ca presedintele interimar a incalcat cu buna stiinta si prevederile alin.(23).

Faptul ca dansa a creat o situatie tensionata pana si in mass- media , aducand injurii la adresa membrilor de partid care ocupa functii de conducere in cadrul filialei judetene aceasta a iesit cu declaratii care a reusit sa denigreze si imaginea partidului pe plan local.

          Mentionam ca in urma sesizarii noastre catre presedintele PNL Prahova, dl. Ion Luchian si a Biroului Judetean Teritorial PNL Prahova a urmat o sedinta cu toti membri inclusiv cu dna. Bianca Bora, la care au luat parte, la invitatia d-lui. Presedinte Ion Luchian si vicepresedinti din cadrul CJX.

S-a intocmit un process verbal al sedintei de catre dl. Sebastian Danielescu , secretar adj. PNL Prahova caruia i-am solicitat o copie iar acesta nu ne-a dat-o inclusiv  lista de prezenta. In acel process verbal se gasesc si se poate dovedi ca noi, subsemnatii, am incercat sa discutam toate problemele organizatorice iar dna. presedinte interimar Bianca Bora nu a incercat sa managerieze situatia tensionata si nici nu a vrut, ca sa o putem solutiona, mai mult , aceasta a aplicat aceeasi politica agresiva si nestatutara la adresa membrilor care si-au exprimat staturar opinia personala.

  Mai precizam ca imendiat dupa sedinta noastra , a Biroului interimat TNL Prahova, cu BPJ PNL Prahova , presedintele interimat TNL Prahova , dna. Bianca Bora , a doua zi a lansat in presa locala injurii la adresa seniorilor si a denigrat imaginea filialei judetene PNL si ca la prima sedinta care am avut-o noi membri BPJ TNL si presedinti de filiale locale Prahova, doamna presedinte interimar BIANCA BORA, a punctat faptul ca pana in 2017 nu poate fi demisa din functiile TNL pe care le ocupa  ,deoarece beneficiaza de sustinerea totala a  Presedintelui cat si a BPN TNL Romania.

Consideram ca aceste actiuni ale dansei au o forma continua si nu se vor opri aici .

Pentru motivele mai sus aratate, in raport de probatoriul administrat in cauza si de normele incidente in justa solutionare a cauzei, va rugam sa admiteti prezentul memoriu si pe cale de consecinta sa dispuneti:

                      Demiterea d-nei BIANCA BORA din functia de presedinte interimar al TNL PRAHOVA, ca urmare a incalcarilor statutare mentionate mai sus si a denigrarii imaginii partidului.

          Dorim sa luati act de incalcarea  art. 18alin.(1) care presupune existenţa organizaţiilor locale în minimum 10% din localităţile din judeţ, incluzând în mod obligatoriu toate municipiile şi oraşele;

şi in subsidiar.

In drept,

STATUTUL PNL, REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL TNL si CODUL ETIC AL PNL

DOMNULUI PRESEDINTE AL BIROULUI PERMANENT NATIONAL TNL

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img