Ziarul Incomod a prezentat la începutul acestui an cazul lucrărilor fictive de la Maternitatea Ploiești. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova (IPJ Prahova) are în lucru un dosar penal deschis ca urmare a faptului că Spitalul de Obstetrică- Ginecologie Ploiești (Maternitatea din Ploiești) a plătit mai multe lucrări de construcție care în realitate nu au fost realizate complet. Ca urmare a acestor plăți pentru lucrări fictive, se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare.

Două societăți comerciale care au același director general au încheiat contracte având ca obiect lucrări de construcții și reparații cu Spitalul de Obstetrică- Ginecologie din Ploiești.
Potrivit spuselor unor angajați ai Maternității din Ploiești, o bună parte din aceste lucrări nu au fost realizate, fiind totuși plătite integral. Informațiile au fost confirmate de un raport al Biroului Audit intern din cadrul Consiliului Județean Prahova, studiat de reporterii Incomod. Vezi aici foto-document și detalii despre lucrările respective!

Încă din luna ianuarie, surse apropiate anchetei au precizat jurnaliștilor Incomod că angajații care au semnat recepția lucrărilor fictive ar fi fost constrânși prin amenințare de un consilier județean care le-ar fi cerut să semneze documentele fără să verifice lucrările, altfel își vor pierde locul de muncă.

Potrivit unor surse din ALDE, din Consiliul Județean Prahova și de la Maternitatea Ploiești, firmele vizate de ancheta polițiștilor sunt apropiate de consilierul județean Toma Pințoiu.

Aceleași surse spun că tot Toma Pințoiu a fost și cel care a făcut lobby în favoarea Rosal la începutul anului trecut, când consilierii locali au votat un buget majorat pentru operatorul de salubritate.

Reamintim că la începutul anului trecut, în februarie 2018, Consiliul Local Ploiești a votat bugetul pentru salubritate majorat cu aproximativ 5 milioane de lei. La acel moment, deși în proiectul inițial era prevăzută suma de 20 de milioane de lei pentru Rosal, peste noapte în proiectul înaintat la ședința Consiliului Local a apărut suma de 25 de milioane de lei. Potrivit surselor amintite mai sus, bugetul a fost modificat după ce Toma Pințoiu a făcut lobby pentru Rosal în acest sens.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here