Din bărbatul care a fost găsit în hala Eco Burn, care a luat foc în cursul nopții de miercuri spre joi, au mai rămas doar craniul și niște oase. Incendiul a fost extrem de puternic. Au ars aproximativ 600 de tone de deșeuri, inclusiv deșeuri periculoase. De asemenea, în incintă se aflau butelii cu propan, care au explodat. 

Abia în această dimineață, pomperii au reușit să intre în hala Eco Burn, după ce s-au luptat cu flăcările peste 24 de ore.

Explozia buteliilor a provocat, cel mai probabil, căderea acoperișului de beton, iar temperatura extremă aproape a topit cadavrul celui prins înăuntru.

În continuare, cea mai plauzibilă ipoteză este că rămășițele umane descoperite în această dimineață aparțin unui bărbat de 34 de ani din comuna Brazi, sat Stejaru.

Acesta era angajat al Eco Burn și a intrat în incinta Parcului Industrial Brazi în jurul orei 2.30.

La scurt timp, a urmat incendiul cu explozii puternice ale buteliilor de propan. Primul echipaj de pompieri a ajuns în aproximativ 6 minute, moment la care plafonul era deja prăbușit.

Joi dimineață, când au putut intra în hală, pompieriii au găsit craniul unei persoane și câteva oase, sub o grindă de beton prăbușită.

Cele trei ipoteze ale anchetatorilor

Prima ipoteză, avansată pe diverse canale și sugerată chiar de firma la care era angajat bărbatul este că acesta a provocat intenționat incendiul, având unele probleme medicale și fiind sub tratament cu antidepresive.

Potrivit unor surse, anchetatorii merg pe trei variante:

  1. În cazul în care se stabilește că rămășițele sunt în zona sursei incendiulului (buteliile încărcate cu propan), acest aspect ar fi un indiciu că ar fi declanșat intenționat incendiul.
  2. Dacă rămășițele sunt în altă zonă, ar putea fi un indiciu că incendiul a fost provocat de bărbat fără intenție, acesta a încercat să fugă, însă nu a mai avut timp.
  3.  Rămâne, evident, ipoteza unui accident. Aceea că nu bărbatul a provocat deflagrația, iar cauza incendiului este alta.
Angajatul, în conflict cu conducerea firmei

Tot din surse neoficiale, se pare că bărbatul ar fi avut conflicte cu conducerea firmei de mai multă vreme. Acesta lucra acum ca manipulant marfă, însă avusese o funcție mai importantă.

Din cauza unor probleme de natură medicală, ar fi fost trecut la munca de jos, fapt ce a dus la neînțelegeri cu conducerea.

Din acest motiv, se ia în calcul faptul că tot el ar putea fi cel care a declanșat incendiul din luna aprilie, când au ars deșeuri depozitate la exterior.

Până la identificarea rămășițelor, bărbatul în cauză este considerat dispărut.

Specialiștii au colectat mostre ADN de la locuința acestuia, care vor fi comparate cu cele extrase din craniul găsit în hală.

UPDATE

Eco Burn a emis următorul punct de vedere:

“Ipoteza conform căreia persoana decedată ar fi fost în conflict cu conducerea societății este neadevărată.

Angajatorul nu a solicitat niciodată prezentarea angajatului său în afara orelor de muncă.

Raportul de muncă se desfășura în condiții normale.

Persoana în cauză a pătruns în mod ilegal în incinta spațiului folosit de subscrisa, în afara orelor de program, motivele acțiunii sale urmând a fi investigate de organele competente.”

2 COMENTARII

  1. Acu’ este cam ,, de Caracal ” situația cu ADN-ul , în sensul că…rămâne de văzut cum reuşesc ei să-l scoată din ,, osemintele calcinate “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here