Polițiștii din Ploiești au organizat săptămâna trecută 17 percheziții de amploare, la domiciliul unor persoane bănuite că furau produse din TIR-uri și din depozitele unor societăți comerciale. Miercuri, 25 de persoane au fost aduse la audieri, ulterior 15 persoane fiind reținute. Locațiile unde au descins oamenii legii sunt din județele Prahova și Dâmbovița.

Prejudiciul depășește 200.000 lei, iar cei vizați ar fi sustras produse cosmetice, alimentare și electrocasnice. Este vorba de nu mai puțin de 40 de furturi din autovehicule de transport marfă și din depozitele unor mari retaileri.

Detalii despre acțiunea de miercurea trecută recitiți aici!

Surse apropiate anchetei au declarat pentru ziarul Incomod că vei vizați erau în mare parte angajați ai firmelor STEPONE SPEDITION SRL și TECRIDO TRANS SRL, majoritatea pe funcția de șofer. Aceștia ar fi furat chiar din produsele pe care ar fi trebuit să le transporte și din depozitele firmelor cu care angajatorii lor aveau contract. Este vorba de supermarketuri mari, precum Kaufland, Metro și Carrefour.

Cel mai mare prejudiciu, însă, se pare că a fost făcut la Kaufland Vest. Implicat în “afacere” se pare că era și un paznic al unuia dintre depozitele supermarketului, care a fost concediat de firmă.

În prezent, 12 persoane sunt arestate preventiv, iar patru persoane au fost plasate sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Polițiștii continuă, însă, cercetările și aceleași surse ne-au spus că e posibil să urmeze și alte măsuri luate împotriva celor implicați în aceste furturi, iar numărul celor vizați de anchetă să crească.

Vezi aici imagini video și foto de la aducerea la audieri a suspecților!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here