fbpx
marți, aprilie 23, 2024
spot_img

SURSE: Deputatul Roberta Anastase va candida la alegerile europarlamentare

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE-În urma articolului, societatea fostului șef de campanie al Robertei Anastase a remis redacției noastre un drept la replică:

Domnule Director/Redactor-şef,

- Reclamă -

în spiritul adevărului pe care suntem convinşi că îl serviţi, fără a avea influenţe sau legături cu lumea politică, vă aducem la cunoştinţă că societatea noastră nu este implicată în niciun fel de faptă sau poveste care poate să ridice măcar un singur semn de întrebare asupra legalităţii activităţii managementului sau a simplilor angajaţi. Compania Colen Impex este o societate care îşi plăteşte impozitele la timp, oferind locuri de muncă şi aducând plus-valoare comunităţii din care face parte şi bugetului local.

Toate contractele „fără licitaţie” la care faceţi referiri tendenţioase sunt câştigate prin proceduri desfăşurate legal, în cadrul sistemului de achiziţii publice, existând un istoric complet care include participanţii şi ofertele depuse. în spiritul corectitudinii, vă rugăm să ne verificaţi fiecare achiziţie publică, asigurându-vă că vă stăm la dispoziţie cu orice informaţie care vă poate ajuta în aflarea adevărului pe care suntem convinşi că îl căutaţi şi îl serviţi, aşa cum ar trebui să procedeze orice jurnalist cinstit.

Prin articolul publicat în cadrul ziarului dumneavoastră nu faceţi decât să implicaţi compania noastră într- o luptă politică sau de altă natură cu care societatea nu are şi nu a avut niciodată vreo legătură.

- Reclamă -

Informaţiile tendenţioase publicate nu aduc atingere doar numelui companiei noastre, ci pun în nesiguranţă angajaţii acesteia care îşi desfăşoară zilnic activitatea la locul de muncă, ducând salarii decente acasă la familiile lor.”

De asemenea, în 2017 aceiași societate atrimis un drept la replică publicației jurnalul.ro:

”DREPT LA REPLICA,

Domnule Director/Redactor-şef

- Reclamă -

vă trimitem prezentul drept la replică cu solicitarea de a fi publicat în condiţii grafice similare cu articolul „ Un

apropiat al Robertei Anastase a câştigat peste 72 de milioane de euro de la stat” apărut în publicaţia Dumneavoastră în data de 10.03.2017.

în articolul în cauză a fost menţionat numele companiei noastre fără să fi fost solicitat, înainte de publicare, şi punctul nostru de vedere. Totodată, considerăm că materialul de presă în cauză afectează imaginea companiei Colen Impex SRL, prezentându-se, într-o manieră tendenţioasă, stări de fapt şi situaţii care induc publicului ideea că numele firmei noastre ar putea fi asociat cu fapte situate în afara cadrului legal.

Pentru corecta informare a publicului Dumneavoastră, compania noastră a stat şi vă stă oricând la dispoziţie cu informaţii şi date suplimentare. Prezentăm, în continuare, Dumneavoastră şi publicului Dumneavoastră, istoricul contractelor menţionate în articolul în cauză, istoric pe care îl puteaţi afla foarte uşor printr-un simplu apel telefonic sau e-mail către societatea noastră înainte de publicarea materialului de presă.

Referitor la afirmaţiile ca „Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a atribuit în aceeaşi zi două contracte, fără licitaţie ” societăţii noastre vă facem cunoscute următoarele:

  • La data de 11.11.2016 a fost publicat în SEAP anunţul de participare la procedura de achiziţie nr. 395957 în vedrea atribuirii unui contract de proiectare şi execuţie lucrări de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, specialişti în sănătate, jud. Ialomiţa, Municipiul Slobozia, strada Viilor nr. 65A, avand ca si criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut. La aceasta procedura au participat mai multe societăţi, oferta noastră avand valoarea cea mai mica, fiind desemnata castigatoare. Contractul de proiectare si execuţie lucrări a fost semnat pe data de 06.03.2017 si publicat in SEAP cu anunţul de atribuire nr. 206414/07.03.2017.
  • La data de 29.11.2016 a fost publicat in SEAP anunţul de participare la procedura de achiziţie nr. 397160 in vedrea atribuirii unui contract de proiectare si execuţie lucrări de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, specialişti in sanatate, jud. Constanta, Municipiul Mangalia, strada Oituz, Lot 1, avand ca si criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut. La aceasta procedură oferta noastră a fost declarată admisibila din punct de vedere tehnic şi financiar şi desemnată câştigătoare. Contractul de proiectare si execuţie lucrări a fost semnat pe data de 06.03.2017 şi publicat în SEAP cuanuntul de atribuire nr. 206412/07.03.2017.

Precizăm faptul că societatea noastră a participat, participă şi va participa la proceduri de achiziţii de lucrări atât publice cât şi private conform obiectului său de activitate – Lucrări de construcţii, iar articolul în cauză nu face decât să producă grave prejudicii de imagine unei companii care activează în mod corect, plătind la timp contribuţiile la stat, oferind locuri de muncă şi producând plus-valoare în România. Va mulţumim şi vă stăm oricând la dispoziţie cu informaţii care vă pot ajuta în demersul Dumneavoastră de a informa corect opinia publică!”

Știrea inițială:

Potrivit unor surse din Partidul Național Liberal, deputatul Roberta Anastase intenționează să candideze pentru un post de europarlamentar la alegerile care vor va avea loc în luna mai, anul viitor.

După ce în 2016 a obținut un nou mandat în Parlamentul României, deputatul Roberta Anastase a demarat o campanie anti-poluare. Aceasta a avut mai multe ieșiri publice în care a atacat-o pe Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, pentru că nu ia măsuri împotriva marilor poluatori.

„Aproape că nu este zi în care ploieștenii să nu apeleze la dispeceratul primăriei, să nu sune la numărul de urgență 112 sau la Garda de Mediu reclamând mirosuri puternice de compuși chimici. (…) Ca parlamentar de Ploiești nu există zi în care să nu primesc în audiență oameni care să îmi spună, nici mai mult nici mai puțin, decât că le este realmente teamă să mai lase geamurile deschise din cauza mirosurilor extrem de puternice.

Mi-aș fi dorit, sincer vă spun, să nu fie nevoie să vin astăzi, în fața dumneavoastră, pentru a face apel la doamna ministru Grațiela Gavrilescu să își facă treaba. Și asta dintr-o rațiune relativ simplă: doamna ministru este ploieșteancă, locuiește în Ploiești și mi-e greu să cred că are o bulă din care respiră aer curat în acest oraș.”, a fost una din interpelările Robertei Anastase în Parlament.

Însă, potrivit legislației în vigoare, responsabilitatea calității aerului revine primarilor, iar acest lucru a fost declarat public de către ministrul Grațiela Gavrilescu.

„Potrivit legii, responsabilitatea calităţii aerului le revine, direct, primarilor, Ministerului Mediului revenindu-i doar cele ce privesc reglementarea şi monitorizarea acesteia. Din această perspectivă, am avut întâlniri şi am purtat corespondenţă oficială cu edilii marilor aglomerări urbane”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Așadar, în toată campania pe care a dus-o împotriva poluării din Ploiești, deputatul Roberta Anastase îl ataca, indirect, pe primarul PNL Adrian Dobre. Coincidență sau nu, după declarația Grațielei Gavrilescu, ieșirile publice ale Robertei Anastase pe această temă au încetat, dându-și probabil seama că nu face altceva decât să își atace „omul de casă”, cum îl numesc pe Dobre politicieni care provin atât din vechiul PDL, din care au făcut parte Adrian Dobre și Roberta Anastase, dar și din noul PNL, rezultat după fuzionarea celor două partide.

Cine este Roberta Anastase

Fostă Miss România, Roberta Anastase a fost prima femeie președinte a Camerei Deputaților, dar și cea mai tânără persoană care a deținut această funcție, la 32 de ani. În prezent este la al patrulea mandat de parlamentar.

„De numele ei este legat un moment controversat al activității legislative, și anume votul la o lege importantă, legea pensiilor, când aceasta a anunțat de la tribuna Parlamentului că există cvorum și că legea este adoptată, deși în sală se aflau doar 80 de aleși.”, scrie libertatea.ro.

„Anastase a urmat cursurile Facultății de Sociologie din cadrul Universității București la mijlocul anilor 90′, iar între 1998 și 2000 a făcut și Facultatea de Științe Politice. Tatăl ei, Cornel Anastase, a fost înainte de 1989 director la uzinele 1 Mai din Ploiești, iar mai apoi subprefect de Prahova.

În 2000 era consilier la Ministerul Transporturilor, condus pe atunci de Anca Boagiu și mai apoi, în 2001, expert parlamentar. Între 2001 și 2004 a fost director la o societate comercială. În noiembrie 2006 devine europarlamentar, membră a Comisiei pentru Afaceri Externe și vicepreședinte al subcomisiei pentru Securitate și Apărare.

Roberta Anastase a intrat în politică în 1994, în fostul FSN, ea activând la organizaţia de tineret a partidului. Odată cu dezmembrarea FSN-ului, s-a înscris în Partidul Democrat, pe atunci condus de Petre Roman. În 2004 a fost aleasă deputat PD de Prahova, funcţie din care demisionează în 2007 întrucât câştigă un mandat de europarlamentar.”, mai scrie sursa citată mai sus.

Pe 15 septembrie 2010, Roberta Anastase a fost cea care a condus ședința în care Camera Deputaților a votat legea pensiilor. În calitate de președinte de ședință, a supus proiectul la vot și a constatat îndeplinirea cvorumului și adoptarea legii, deși în sală se aflau doar 80 de deputați. Anastase a spus ar fi votat peste 160 de deputați, chiar 270.  Ulterior, în data de 6 octombrie 2010 Curtea Constituțională a analizat contestațiile depuse de PNL și PSD și a declarat legea ca fiind constituțională.Președintele României, Traian Băsescu, a retrimis legea pentru o nouă dezbatere în Parlament, însă pentru alte motive decât cele reclamate de Opozitie.

Afacerile de succes ale apropiaților Robertei Anastase

Viața politică a Robertei Anastase nu a fost lipsită de scandaluri. În martie 2017, Antena 3 vorbea despre „afaceri cu dedicație pentru apropiații Robertei Anastase”.

„Fostul şef de campanie al Robertei Anastase şi un apropiat al PDL au primit de la ANL două contracte pentru construcţia de locuinţe într-o singură zi.

Firma lui Alexandru Claudiu Coleşiu a câştigat două contracte, fără licitaţie, în valoare de peste trei milioane de lei, fără TVA. Este vorba de proiectarea şi construirea unor locuinţe pentru tineri destinate închirierii, în Mangalia şi Slobozia.

Alexandru Claudiu Coleşiu este abonat la banii statului, iar de-a lungul timpului a beneficiat de zeci de contracte în valoare de peste 72 milioane de euro.”, scria la acel moment antena3.ro.

Potrivit unor surse, una din societățile lui Alexandru Claudiu Coleșiu a executat lucrări inclusiv la Parcul Municipal Vest din Ploiești. Coleșiu este unul dintre foștii parteneri de afaceri ai lui Victor Farca, soțul Robertei Anastase.

„Co-asociat în firma lui Coleşiu, Costin Enescu, a încercat, în 2010, să obţină subvenţii de 15.000 de euro de la Primăria Ploieşti pentru a-şi cumpăra, la rândul lui, o locuință ANL, în perioada în care Coleşiu deţinea funcţia de director general al Conpet SA Ploieşti, companie aflată în parohia Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea şi controlată la nivel informal de către tatăl Robertei Anastase, Corneliu Anastase.”, scrie jurnalul.ro.

„În 2013, Guvernul USL a anunţat că intenţionează să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce a primit o notă-raport a Corpului de Control din care reieşea că tatăl Robertei Anastase, Corneliu Anastase, a încasat de la CONPET SA, în calitate de consilier al directorului general şi de şef al unui departament al companiei, prime de aproximativ 30.000 de euro, în ultimii patru ani. Potrivit Corpului de Control, din 1 ianuarie 2009, până în 31 decembrie 2012, Corneliu Anastase a primit bonusuri în cuantum total de 126.508 lei, din care două treimi – 86.189 lei, proveneau din fondul de premiere aflat la dispoziţia directorului general, funcţie ocupată de Alexandru Claudiu Coleşiu, partenerul de afaceri al firmei lui Victor Farca în SC Opticom Instal SRL.

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat în luna iunie 2012 că a cerut, prin intermediul ministrului Economiei, directorului CONPET să îl demită pe Corneliu Anastase din postul de consilier, însă conducerea CONPET a refuzat, motivând că a fost numit la conducerea companiei de fostul ministru de resort, pe baza unui contract de management. La momentul în care aveau loc aceste dispute, compania era condusă de Dorin Tudora.”, mai scrie sursa citată.”, mai scrie Jurnalul Național.

„Alexandru Claudiu Coleşiu este asociat, împreună cu un alt ploieştean, Costin George Enescu, în cadrul companiei de construcţii SC Colen Impex SRL, societate care are, printre obiectele de activitate, şi comerţul cu ridicata nespecializat, inclusiv operaţiuni de import-export, activităţi de arhitectură, activităţi de inginerie şi de consultanţă tehnică. SC Colen Impex SRL a devenit un abonat al contractelor cu statul, în principal cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, după ce PDL a pierdut guvernarea. Astfel, nu mai devreme de luna mai a anului 2015, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a atribuit companiei Colen Impex un contract, în valoare de 7.316.249 lei fără TVA, pentru execuţia unor lucrări de construcţie aferente unui bloc de locuinţe cu destinaţia închirierii pentru tineri, în cartierul Nicolae Tonitza, din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta nu este singurul contract pe care apropiatul familiei Robertei Anastase l-a derulat cu ANL. Începând cu 2014, societatea în cauză a mai derulat proiecte similare în judeţele Prahova, Braşov şi Brăila. Un exemplu în acest sens este contractul atribuit de ANL, tot în luna mai a anului 2015, în valoare de 2,203 milioane de lei fără TVA, pentru amenajarea unor locuinţe destinate închirierii, pentru tinerii medici şi salariaţi ai sistemului medical, ce urmau să fie repartizate în incinta căminelor aparţinând Grupului Şcolar Industrial „C.D. Neniţescu”, din Brăila. La licitaţia organizată au participat zece ofertanţi, din care a fost selecţionată doar SC Colen Impex SRL. Clădirile ce urmau a fi amenajate se aflau în parohia Consiliului Judeţean Brăila, primind finanţare de restaurare şi de schimbare a destinaţiei de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Este vorba despre 31 de apartamente care urmau să fie închiriate tinerilor medici şi specialişti care lucrează în sistemul sanitar brăilean.

Alte afaceri cu statul derulate de SC Colen Impex SRL Ploieşti au fost perfectate cu Primăria Sectorului 2 din Capitală şi cu Primăria Lipăneşti, judeţul Prahova. În 12 decembrie 2013, Primăria Lipăneşti, judeţul Prahova, decide să angajeze firma fostului director general al CONPET SA Ploieşti pentru execuţia unor lucrări suplimentare la obiectivul de investiţii „reabilitarea, consolidarea şi supraetajarea grădiniţei din localitate”. Contractul, în valoare de 76.072,31 lei fără TVA, a fost atribuit fără licitaţie, prin negociere directă, şi fără publicarea unui anunţ de participare, singurei firme care s-a prezentat la negocieri, şi anume SC Colen Impex SRL Ploieşti.

Cât despre SC Opticom Instal SRL, compania care face legătura dintre fostul director general al CONPET SA şi soţul Robertei Anastase, remarcăm faptul că, în anul 2009, SC ING Metal Art SRL (firmă deţinută de Victor Farca şi Florin Sebastian Gărăianu) se retrage din calitatea de acţionar al Opticom, cedându-i acţiunile lui Gărăianu. Astfel, afacerea rămâne în familie. La rândul său, Alexandru Claudiu Coleşiu vinde acţiunile către Matinel Relu Dima şi iese din firmă.

Cât priveşte societatea ING Metal Art SRL, în data de 12 iunie 2015, Victor Farca decide să îi cedeze toate acţiunile partenerului său, Florentin Sebastian Gărăianu, însă nu înainte ca, în 2013, cei doi să înfiinţeze o altă societate cu numele SC ING Technik Service SRL, unde au împărţit, de asemenea, capitalul social în mod egal.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Candidații la Primăria Ploiești se vor confrunta față în față

Singura dezbatere publică între candidații la Primăria Ploiești este organizată de Ziarul Incomod.Participă șase dintre principalii competitori (în...
Sari la conținut