fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

SURSE: Florian Walter a fugit în Cuba! Cine este, de fapt, Walter și cum a făcut bani

Citește Și

- Reclamă -

walter florian - Ziarul INCOMODFlorian Walter, actionarul majoritar al firmei de salubritate Romprest, s-ar ascunde in Cuba, sustin surse apropiate omului de afaceri ploiestean.

Potrivit acestora, Walter a parasit tara cu o zi inainte ca anchetatorii sa desfasoare perchezitiile la adresa de domiciliu a afaceristului.

- Reclamă -

Interesant este faptul ca fostul finantator al FC Petrolul a reusit sa anticipeze cu exactitate cursul pe care il va lua ancheta procurorilor, astfel incat, in timp ce oamenii legii cautau probe in casa si la sediul firmei acestuia, Walter se afla deja in drum spre Franta.

Surse neoficiale au declarat ca Walter ar fi ajuns la Nisa cu un autoturism, iar de acolo a zburat cu avionul pana in America de Nord, avand ca destinatie finala Cuba.

Inainte de a parasi continentul european, Walter s-a asigurat ca are in bagaj banii pastrati in bancile straine

- Reclamă -

La Monaco, Florian Walter a facut o alta oprire unde, sustin aceleasi surse, afaceristul si-a retras banii dintr-o banca locala. Momentan nu se cunoaste suma pe care Walter a reusit sa o transfere in Cuba, dar, potrivit informatiilor neoficiale, veniturile fostului finantator provin in mare parte din evaziune fiscala si spalare de bani.

Walter a fost dat in consemn la frontiera miercuri, tot atunci reprezentantii DIICOT declarand ca „exista indicii cum ca este in tara si se sustrage urmaririi penale”.

Implicat si in finantarea unor echipe de fotbal, Walter a intrat în vizorul DIICOT Ploiești pentru fraude de peste 18,5 milioane euro.

Surse neconfirmate oficial susțin că Walter- Buscă ar colabora cu grupuri financiare din Rusia, de filiație kaghebistă, prin paravane din Republica Moldova și, mai nou, din Ungaria. Din păcate, nu am reușit să luăm legătura cu domnul Walter Buscă pentru a comenta informațiile noastre.

- Reclamă -

Cert este că între colaborii lui Walter-Buscă se află cel puțin trei cetățeni unguri, cu domiciliul în Budapesta, care l-au ajutat să spele banii. De asemenea, din rețelele lui Walter fac parte și cetățeni din Republica Moldova, zonă în care a avut afaceri inclusiv cu fostul viceministru Gheorghe Țurcanu (implicat și în scadalul “țarului” CFR Mihaile Necolaiciuc, pe care în februarie 2005, l-a scos din țară).

Urmăritul DIICOT și relațiile sale în lumea politică

Florian Walter (Bușcă) a destăinuit într-un interviu publicat în 2009 că s-a îmbogățit repede pentru că se pricepe la afaceri. Înainte de 1989 vindea butelii pe sub mână, împreună cu Cristi Borcea. Decembrie 1989 l-a prins cu economii de un milion de lei. După 1990, afacerile sale au înflorit, contractele sale cu societăți ale statului aducându-i milioane de dolari sau euro. Averea i-a crescut în special în perioada 2001-2004, când a preluat active de la CFR (din portofoliul Ministerului Transporturilor) și a încheiat contracte de prestări servicii pe câte 10 ani. Ministrul Transporturilor era ruda sa prin nășie, Miron Mitrea. Apoi, afacerile au fost încurajate și fostul ministru liberal Ludovic Orban, ca și de primarii sectoarelor 1 și 5 ai Capitalei și de primarul general Sorin Oprescu, potrivit presei.

De ce și-a schimbat numele Walter

Florian Walter și-a schimbat numele din Bușcă pentru a avea cazier curat, necesar pentru a obține contracte cu instituții ca Aeroportul Otopeni, Tarom, pentru asocierea cu CFR în firma Gevaro sau pentru prestări servicii la bazele americane din România. Numele Bușcă era urmărit penal în dosare de înșelăciuni și cămătărie. Walter este patronul a zeci de firme, între care “ROMPREST”; a fost acționar la echipe de fotbal ca Dinamo, U Cluj, Petrolul Ploiești. Walter este suspectat de săvârșirea unor infracțiuni grave precum spălări de bani, evaziune fiscală, constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit anchetatorilor, Florian Walter și-a construit un imperiu de firme, unele la vedere, altele fantomă, pe trei paliere. Firmele la vedere încheiau contracte cu instituții publice sau societăți cu capital public, încasau banii, care se duceau pe contracte fictive încheiate cu firmele fantomă.

După ce banii ajungeau la firmele fantomă, erau scoși din bancă de administrator de paie, care erau însoțiți de oamenii de încredere ai lui Walter. Administratorii de paie își rețineau un commision mic, iar restul de bani îi înmânau omului lui Walter. Ulterior, toți banii ajungeau la Walter, care îi băga în alte firme, care încheiau contracte cu firme din afara țării, controlate tot de Walter și așa reușea să-și scoată parte din avere în afara țării.

Sursa: www.ph-online.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Alertă cu bombă într-un avion care a aterizat de urgență în România

Un avion a aterizat de urgență în România din cauza unei alerte cu bombă.Este vorba despre un avion de...
Sari la conținut