UPDATE:Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, vineri, la sediul DNA Ploieşti, structură care instrumentează dosarul în care aceasta este acuzată că l-a ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, care era urmărit internaţional şi cercetat de DIICOT, scopul fiind acela de a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a acestuia.

“Eu zic să aveţi răbdare. O să ajungem într-o fază publică şi atunci o să auziţi toate declaraţiile. (…) O să facem toate declaraţiile în faţa judecătorului şi atunci veţi avea toate informaţiile necesare”, a spus Iorga la intrarea în sediul DNA, potrivit Agerpres. (sursa: stiripesurse.ro)

Fosta procuroare Mihaiela Iorga, cea care a fost revocată din funcție de către Laura Codruța Kovesi, va fi audiată astăzi la DNA Ploiești.

Reamintim că nu este prima dată când aceasta este audiată de procurorii DNA Ploiești. Pe 15 noiembrie, potrivit unor surse apropiate anchetei, se pare că aceasta a fost acuzată de favorizarea făptuitorului și fals intelectual într-un dosar care are legătura cu Florian Walter. La acea dată, fosta procuroare, nu a făcut nicio declarație, însă aceasta le-a spus o poveste reporterilor aflați la fața locului.

Citește și VIDEO – Procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru a ajuns la DNA Ploiești

Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel București un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruța Kovesi privind revocarea sa din funcția de procuror la DNA.

DNA a susținut atunci că Mihaiela Iorga nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

Ulterior, în urma unor verificări, DNA a anunțat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, în biroul său fiind găsite o sumă de bani și mai multe bunuri neînregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here