Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), din cadrul Poliției Prahova, au mers marți, 10 mai, să ridice o serie de documente de la sediul ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Deșeuri Prahova. ADI Deșeuri este o structură subordonată Consiliului Județean Prahova, prin intermediul căreia operatorul de salubritate Rosal, în baza unui contract, colectează deșeurile menajere de la populație din mai multe localități, inclusiv Ploiești.

Potrivit unor surse judiciare, documentele au fost ridicate pentru cercetări în cadrul unui dosar penal deschis în anul 2020, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, privind posibile fapte penale săvârșite anterior acelui an.

La ora actuală cercetările sunt efectuate încă “in rem” și se verifică anumite facturi și plăți, implicată fiind societatea Rosal, au mai precizat surse apropiate de anchetă.

Reprezentanții ADI Deșeuri Prahova și ai Consiliului Județean Prahova au refuzat să comenteze acest subiect. Contactat de reporterii noștri, directorul ADI Deșeuri, Cristian Ganea, ne-a transmis că ieri, în ziua ridicării documentelor, nu a fost la serviciu. Întrebat dacă și în aceste condiții nu a fost informat despre acțiunea poliției, a spus că este într-o ședință și nu mai poate vorbi la telefon. Directorul adjunct al ADI Deșeuri, Geanina Bădicu, ne-a spus că nu este mandatată să dea declarații prin telefon și să transmitem întrebările noastre în scris, pe mail.

Nici la Consiliul Județean, instituția care are în subordine acest ADI, nu am găsit mai multă deschidere. Nici vicepreședintele CJ Dumitru Tudone, dar nici președintele CJ Iulian Dumitrescu, nu au răspuns întrebărilor noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here