Potrivit unor surse, operatorul de salubritate din Ploiești nu a respectat autorizația integrată de mediu atunci când a acționat pentru combaterea poleiului de pe străzile din municipiu! Sursele ziarului Incomod spun că pentru combaterea poleiului se face un amestec special de materiale antiderapante, un fel de “saramură”, care în anumite cantități ar trebui să conțină nisip, sare și clorură de magneziu. În schimb, operatorul de salubritate ar fi folosit un amestec care conține în mare parte doar nisip. Urmarea ar fi că străzile Ploieștiului sunt acum pline de praf.

De altfel, cititorii ne-au sesizat că angajații operatorului de salubritate au fost văzuți măturând străzile și formând grămezi de nisip pe marginea drumurilor. Aseară cititorii ne-au trimis imagini din zona kilometrului 6, unde pe prima bandă a drumului erau lăsate astfel de grămezi, iar în dimineața aceasta angajații măturau podul de la Gara de Vest. Alte persoane spun că ieri i-au văzut pe salariații operatorului măturând străzile de pe linia de tramvai.

Vezi și: Ploiești: Pungi de gunoaie pe marginea drumului la kilometrul șase-GALERIE FOTO

Reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova spun că vor efectua un control la operatorul de salubritate pentru a vedea ce amestec a fost folosit pentru combaterea poleiului în Ploiești și că dacă vor descoperi nereguli vor sancționa societatea.

De asemenea, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice (care monitorizează activitatea operatorului de salubritate) spune că a primit o sesizare scrisă în acest sens și că a dispus ca Serviciul de Salubritate să verifice aspectele semnalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here