Ancheta în cazul tânărului șofer de TIR din Vălenii de Munte care a fost plimbat între cinci spitale până a murit a fost preluată de Parchetul Curții de Apel Ploiești, susțin surse medicale. În cauză se fac cercetări pentru omor din culpă, dar sunt indicii că au fost săvârșite și alte fapte penale.

În aceeași cauză, Direcția de Sănătate Pubică a finalizat ancheta administrativă, soldată, așa cum am scris în articolele anterioare, cu două amenzi primite de Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și de către Spitalul Municipal din Câmpina. În total, valoarea celor două amenzi este de 50.000 de lei ”pe hârtie”. În realitate, unitățile medicale vor achita jumătate din limita de jos a pedepsei, adică 5000 de lei fiecare.

Sabin Ciurcă venise din Germania în data de 7 martie. Pe 28 martie s-a simțit rău și a decis să meargă la spital pentru consult. Medicii prahoveni au crezut că are COVID-19. L-au pasat de la un spital la altul până ce omul și-a dat ultima suflare. Sabin avea pancreatită, avea nevoie urgentă de intervenție chirurgicală, dar doctorii prahoveni l-au tratat cu gheață și l-au pus să semneze formulare peste formulare. Rezultatul testului pentru Covid 19 a venit chiar în ziua în care a murit. Era negativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here