fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

VIDEO Zece persoane suspecte că au luat peste 2.800 de telefoane de la RDS, pentru care n-au mai plătit. Percheziții: Sindicat vizat de o anchetă DIICOT Ploiești, după ce a înșelat RCS-RDS

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE

DIICOT Ploiești a emis un comunicat de presă în care a oferit noi detalii cu privire la activitatea celor zece suspecți că ar fi înșelat compania RCS-RDS. Reamintim că joi dimineață procurorii au descins la 14 locații (video jos) într-un dosar de constituire de grup infracțional organizat și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, dar și evaziune fiscală.

- Reclamă -

Potrivit procurorilor, cei zece ar fi înființat fictiv un sindicat prin care au încheiat contracte cu compania de telecomunicatii pentru 2.201 abonamente de telefonie mobilă și 2.825 de telefoane mobile.

Ulterior, membrii grupării au vândut telefoanele și nu au mai plătit facturile la RDS, prejudiciul fiind de 2.510.925 lei, TVA inclus (aproximativ 500.000 euro).

Redăm mai jos integral comunicatul DIICOT:

- Reclamă -

„La data de 31.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.

În cauză s-a reținut că, în cursul anului 2020, membrii grupului infracțional organizat au încheiat cu o societate de profil două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă pentru un număr de 2.201 abonamente și 2825 telefoane mobile. Ulterior, aceștia nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost comercializate sub preţul pieţei, fără documente legale, prin intermediul unor persoane fizice şi juridice.

În vederea inducerii în eroare a societății de profil, membrii grupului infracțional organizat au constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit în activitatea infracțională pentru a crea aparența că abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului.

Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de 2.510.925 lei, TVA inclus.

- Reclamă -

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Ploiești și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.”

Imagini video de la percheziții (sursa DIICOT):

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

DIICOT Ploiești a descins în mai multe locații joi dimineață, într-un dosar în care reprezentanții unui sindicat sunt acuzați că au înșelat compania RCS-RDS (Digi).

Potrivit unor surse judiciare, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat și au înființat un sindicat, prin care au încheiat un contract cu compania RCS-RDS. În baza contractului, reprezentanții sindicatului au luat de la RCS aproximativ 1.700 de telefoane, pe care le-au vândut ulterior pe internet, în schimb nu au mai achitat factura emisă de compania de telecomunicații.

Procurorii îi anchetează acum pentru constituire de grup infracțional organizat și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, au precizat surse oficiale pentru ziarul Incomod.

Potrivit surselor citate mai sus, audierile au început încă de la 8 dimineață, fiind aduse la audieri inclusiv persoane care au cumpărat de pe internet telefoanele obținute de reprezentanții sindicatului de la RDS.

Aceleași surse susțin că ancheta ar fi pornit după ce reprezentanții companiei și-au dat seama de înșelăciune și au depus plângere.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut