Plângere penală depusă la Parchetul General pe numele lui Gheorghe Stan, procurorul şef al Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din justiţie, şi al adjunctului său, procurorul Adina Florea, anunță adevarul.ro. Cei doi procurori sunt acuzaţi, printre altele, de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului, susţin surse judiciare citate de publicația amintită mai sus.

Conform Adevarul, Adina Florea, adjunctul Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din justiţie, este acuzată, în plângerea penală, de represiune nedreaptă, constituire de grup infracţional organizat, inducerea în eroare a organelor judiciare şi favorizarea făptuitorului. Şeful ei, procurorul şef Gheorghe Stan, este acuzat de complicitate la represiune nedreaptă şi constituire de grup infracţional.

Acuzaţiile din plângerea penală depusă la Parchetul General au legătură cu anchetele Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, care vizează procurori din cadrul Parchetului Anticorupţie – Structura Teritorială Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, în prezent sub control judiciar, dar şi ofiţeri de poliţie judiciară.

Aceleaşi surse au precizat că în plângerea penală se arată că grupul infracţional organizat este condus de fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, dar şi de fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Scopul suprem al grupului infracţional organizat, conform sesizării penale, spun sursele amintite, ar fi favorizarea lui Sebastian Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi. Aceştia ar fi aranjat probe (înregistrări audio şi video) pe care le-ar fi prezentat apoi în spaţiul public pentru a denigra activitatea procurorilor anticorupţie care instrumentau dosarele de corupţie.

Citește mai departe pe adevarul.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here