Potrivit unor surse din primăria Ploiești, primarul Adrian Dobre intenționează ca astăzi, miercuri, 8 august, să demareze procedurile pentru ca municipalitatea să rezilieze contractul cu ADI Deșeuri în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere. Primăria Ploiești, alături de alte 35 de primării, a semnat un contract cu ADI Deșeuri și cu societatea Rosal prin care operatorul colectează deșeurile de la platformele de colectare și din zonele adiacente.

Primarul Adrian Dobre a anunțat în repetate rânduri că este nemulțumit de activitatea Rosal și a solicitat ADI Deșeuri să ia măsuri, să modifice programul de colectare al operatorului, să controleze dacă acesta respectă clauzele contractuale și a acuzat inclusiv că municipalitatea pierde bani pentru că operatorul nu respectă contractul.

Prin contractul încheiat cu ADI Deșeuri, Rosal are obligația de a semna contracte cu locuitorii localităților din asociație, care să achite contravaloarea serviciului de ridicare a gunoiului. Edilul-șef a anunțat că Rosal nu a încheiat contracte cu toți locuitorii Ploieștiului, aproximativ un sfert din populație neplătind acest serviciu la ora actuală, deși chiar și aceștia aruncă gunoaie și, de cele mai multe ori, o fac pe domeniul public. Mașinile Rosal vin, colectează gunoaiele, dar facturează primăria în baza contractului de Curățenie Căi Publice.

În mod normal, Rosal trebuia să pună la dispoziția municipalității o listă cu cei care nu au semnat contracte de colectare deșeuri, iar municipalitatea să-i taxeze prin SPFL. Adrian Dobre spune însă că Rosal nu a făcut acest lucru si prin urmare primăria nu poate recupera banii de la cei care nu plătesc.

Încă de luna trecută, primarul Dobre a anunțat că a solicitat ADI Deșeuri ca problemele să fie rezolvate în decurs de maxim o lună, în caz contrar va solicita rezilierea contractului. Dar problemele nu s-au rezolvat, iar potrivit surselor din administrație, primarul este decis ca astăzi să demareze procedura de reziliere a contractului. Reporterii ziarului Incomod l-au contactat pentru un punct de vedere, dar primarul nu a răspuns la telefon.

Faptul că problemele nu au fost rezolvate este evident pentru oricine tranzitează Ploieștiul. Cititorii au continuat să ne trimită imagini din mai toate zonele municipiului în care se observă că platformele de colectare dau pe afară de gunoaie și, în plus, în intersecții sau pe trotuare și străzi sunt grămezi de deșeuri care zac neridicate de către operatorul de salubritate.

Mai jos vă prezentăm mai multe imagini realizate în Ploiești ieri, 7 august, în care se observă gunoaiele abandonate pe străzile din zona de vest și din Bariera București:

1 COMENTARIU

  1. De ce trebuie sa fie la nivelul unei localitati o singura societate prestatoare de astfel de servicii ? De sa nu fie concurenta si in acest domeniu ? Cetateanul sa decida liber cu ce societate de salubrizare sa incheie contract pentru gunoiul pe care il produce . Cui ii pute concurenta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here