fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

SURSE: Trădare în Consiliul Județean Prahova- Vasile Pătrașcu ar urma să piardă funcția de vicepreședinte

Citește Și

- Reclamă -

Potrivit unor surse din mediul politic și administrativ, se pregătește o trădare în Consiliul Județean Prahova, prin care Vasile Pătrașcu (vicepreședinte ALDE) ar urma să își piardă funcția de vicepreședinte al consiliului. După ce Guvernul PSD-ALDE a picat, au fost deja înlăturați de la Conpet mai mulți lideri ALDE și, potrivit surselor menționate mai sus, următorul pe listă este Vasile Pătrașcu, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova. Se pare că trădarea este pusă la cale chiar de către apropiați ai lui Pătrașcu, care au purtat deja mai multe discuții și negocieri în acest sens cu ceilalți consilieri județeni.

Potrivit Legii Administrației Publice Locale nr. 215/2001, articolul 101, punctul 3, „eliberarea din funcție a președintelui sau a vicepreședinților consiliului județean se face cu votul secret al majorității consilierilor în funcție”.

- Reclamă -

De altfel, Vasile Pătrașcu a mai fost obiectul unor jocuri politice în trecut. În noiembrie 2017, președintele Consiliului Județean Prahova, care este și președinte PSD Prahova, Bogdan Toader, a semnat o dispoziție prin care Vasile Pătrașcu rămânea timp de o săptămână fără nicio atribuție în Consiliul Județean, toate atribuțiile sale fiind preluate de celălalt vicepreședinte, Ludmila Sfârloagă (PSD). Miza la acel moment se pare că au fost negocierile politice, după ce ALDE solicitase mai multe funcții în deconcentrate, scria presa locală la acel moment.

Anterior, în mai 2017, în cadrul emisiunii pe care directorul RASP, Raul Petrescu, o moderează la o televiziune locală, s-a vorbit despre faptul că Pătrașcu, ”vicepreședintele CJ, face presiuni și șantajează directorii de spitale pentru a lua contracte de lucrări”.

În replică, Vasile Pătrașcu susținea că este vorba despre un linșaj mediatic făcut la comanda PSD, după ce a descoperit mai multe nereguli la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Ploiești. La acel moment, Bogdan Toader a susținut că atacul nu provine din PSD, întrucât la acel moment Raul Petrescu nu mai era membru al partidului.

- Reclamă -

În cazul lui Vasile Pătrașcu s-a vorbit inclusiv despre incompatibilitate în funcție, la doar câteva luni după alegerile locale din 2016, când a ieșit la iveală faptul că deținea o societate comercială, deși legea nu-i permite acest lucru unui vicepreședinte de Consiliu Județean. La acel moment, grupul PNL din Consiliul Județean a trimis o scrisoare deschisă prin care solicita ALDE să-i retragă lui Vasile Pătrașcu sprijinul politic.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut