ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Potrivit unor surse, fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a fost citat la Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești, unde urmează să fie audiat de procurori. Deocamdată nu se cunosc detalii despre dosarul în care este audiat Zgonea și nici calitatea acestuia, dacă este martor sau suspect în dosar.

Valeriu Zgonea a devenit membru în Parlament în anul 2000, fiind deputat de Dolj, dar nu s-a remarcat până în legislatura 2004-2008, când a devenit vicelider al grupului PSD.

În 2010 a fost ales vicepreședinte al PSD, iar din septembrie 2012, președinte al Camerei Deputaților. Ulterior, și-a pierdut această calitate și a fost exclus din PSD în aprilie 2016, în urma declarațiilor sale împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, pe care l-a criticat pentru decizia de a rămâne în funcție după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul privind frauda electorală. Pe 13 iunie 2016 Valeriu Zgonea a fost revocat, prin vot, din funcția de președinte al Camerei Deputaților, la cererea grupului parlamentar PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here