Forțele Aeriene Române anunță că două avioane F-16 vor efectua un zbor de survol, în în semn de omagiu pentru Dan Ștefănescu, pilotul de acrobație care s-a prăbușit în localitatea prahoveană Strejnicu, duminică. 

“Două aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” vor survola partea de sud a Municipiului Bucureşti, în dată de 30 martie, în jurul orei 12.00, pentru a acordă un ultim omagiu pilotului comandant Daniel Ștefănescu, care și-a pierdut viața în urmă unui accident aviatic în dată de 26 martie.

Cu peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobatiei, Dan Ștefănescu a dus numele aviației române la competiții internaționale, că membru al Lotului Național de Acrobație, campion național de acrobație și aterizare la punct fix, maestru al sportului la zbor cu motor.

Survolul aeronavelor se va execută cu respectarea reglementărilor aeronautice în vigoare şi vor fi luate toate măsurile de siguranţă necesare, astfel încât impactul asupra comunităţii locale să fie minim”, au transmis Forțele Aeriene Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here