Este anchetă la spitalul din Râmnicu Vâlcea după ce o tânără, gravidă în şapte luni şi jumătate, a murit în condiţii suspecte. Femeia, de 28 de ani, a fost internată săptămâna trecută din cauza unei colici renale. După trei zile, starea de sănătate s-a agravat brusc şi a fost trasferată la spitalul din Craiova. Au murit şi ea, şi copilul, la 4 ore după internare. Familia acuză medicii din Vâlcea de neglijenţă şi suspectează că i s-ar fi făcut o transfuzie cu o grupă greşită de sânge.

Cristina Troculescu a ajuns dumincă, 31 iulie, la spitalul din Râmnicu Vălcea. O piatră la rinichi îi facea probleme mari. Femeia, însărcinată în 7 luni şi jumătate, a fost internată imediat, iar în urmtoarele două zile, starea ei a părut să se amelioreze. În a treia zi, miercuri, medicii au anunţat familia că tânăra are nevoie de o transfuzie.

Dan Troculescu- soţul gravidei: „A venit o doamnă doctor şi a zis că trebuie să facă o transfuzie de sânge. Eu nu am fost de acord. Dar după ce am plecat eu, au făcut-o să semneze actele”.

Potrivit familiei, în câteva ore starea femeii s-a agravat brusc. Nimeni nu le-a spus însă rudelor dacă transfuzia a avut sau nu loc.

Dan Troculescu – soţul gravidei: „Eu cred că tot cu transfuzia aceasta s-a întâmplat ceva. Nu a fost corectă”.

Rudă: „Neglijenţa doctorilor. Pe doamna doctor cea scundacă i-am zis să ne spună şi nouă despre ce e vorba să ştim şi noi şi mi-a zis haideţi lăsaţi-mă în pace că nu am timp să stau”

Când au văzut că pacienta e tot mai rău, medicii din Vâlcea au decis să o transfere la Craiova.

Rudă: „Domnul doctor era foarte impacientat, căuta ambulanţă, se certa cu managerul de la ambulanţă, a spus că sunteţi nişte incompetenţi, a spus că avem nevoie de ambulanţă că este în stare foarte gravă”.

Cristina Geormăneanu – purtător de cuvânt al SJU Craiova: „A fost preluată de către echipajul SMURD la întâlnire cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Pacienta se afla în stare extrem de gravă, cu sepsis.

Timp de peste patru ore s-a dus o luptă efectiv între viaţă şi moarte”.

La Craiova i s-a făcut de urgenţă cezariană, dar nici ea, nici copilul nu au supravieţuit. Acum, la spitalul din Vâlcea e anchetă. Chiar medicii spun că nu ştiu ce s-a întâmplat exact.

George Brânzan- director medical Spitalul Râmnicu Vâlcea: „Suntem în anchetă, în cercetări, studiem şi noi, dar nu avem datele de la Craiova. Am aflat că au operat-o şi a murit, dar nu ştiu să spun de ce a murit.

Reporter: La Vâlcea i s-a făcut transfuzie de sânge?

Nu am anchetat încă tot cazul.”

Şi poliţiştii fac verificări, la sesizarea medicilor din Craiova. Familia va depune plângere şi la Colegiul Medicilor, imediat ce se va stabili exact cauza decesului.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here