fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Sute de amenzi date comercianților de pe litoral

Citește Și

- Reclamă -

Inspectorii sanitar veterinari au aplicat sute de amenzi în valoare de 2,8 milioane de lei în urma controalelor efectuat pe litoral în perioada 27 iunie-8 august, a anunțat ANSVSA.

Potrivit Agerpres, au fost verificate 1.314 unități de vânzare cu amănuntul și alimentație publică, dintr-un toal de 1.331, listate de ANSVSA. Au fost aplicate 283 de amenzi, în valoare de 2.807.600 lei, fiind emisă și o ordonanță de interzicere a activității și patru ordonanțe de suspendare temporară.

- Reclamă -

De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

ANSVSA menţionează că, în urma acestor controale, s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Comandamentul Sezon Estival 2022 îşi desfăşoară activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corbu şi Vama Veche.

- Reclamă -

Echipele de control actualizează permanent harta unităţilor de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul, efectuează acţiuni de control oficial şi oferă consiliere agenţilor economici. În plus, au fost intensificate acţiunile de control oficial la grădiniţe, tabere de copii, pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică unde iau masa grupuri de copii.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut