Inspectorii sanitar veterinari au aplicat sute de amenzi în valoare de 2,8 milioane de lei în urma controalelor efectuat pe litoral în perioada 27 iunie-8 august, a anunțat ANSVSA.

Potrivit Agerpres, au fost verificate 1.314 unități de vânzare cu amănuntul și alimentație publică, dintr-un toal de 1.331, listate de ANSVSA. Au fost aplicate 283 de amenzi, în valoare de 2.807.600 lei, fiind emisă și o ordonanță de interzicere a activității și patru ordonanțe de suspendare temporară.

De asemenea, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

ANSVSA menţionează că, în urma acestor controale, s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Comandamentul Sezon Estival 2022 îşi desfăşoară activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corbu şi Vama Veche.

Echipele de control actualizează permanent harta unităţilor de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul, efectuează acţiuni de control oficial şi oferă consiliere agenţilor economici. În plus, au fost intensificate acţiunile de control oficial la grădiniţe, tabere de copii, pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică unde iau masa grupuri de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here