fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Sute de kilograme de alimente, confiscate din restaurante de pe litoral. Cinci unități au fost închise de ANSVSA

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

654 de unități de vînzare cu amănuntul și alimentație publică de pe litoralul Mării Negre au fost verificate în perioada 27 iunie – 18 iulie de către inspectorii sanitar veterinari și pentru siguranța alimentelor. Au fost aplicate 138 de sancțiuni care se ridică la 1,702 milioane de lei.

Totodată, potrivit unui comunicat al ANSVSA, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității și patru ordonanțe de suspendare temporară a activității.

- Reclamă -

În plus, a fost confiscată şi trimisă la neutralizare o cantitate de 480,16 kg de produse alimentare (peşte, carne, produse din carne, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

Echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” activează în nouă locaţii, care acoperă întreg litoralul Mării Negre, de la localitatea Corbu până la localitatea Vama Veche.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

- Reclamă -

Inspectorii „Comandamentului Sezon Estival 2022” vor intensifica acţiunile de verificare în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în pensiuni, tabere şcolare, creşe şi grădiniţe. O atenţie sporită va fi acordată târgurilor şi festivalurilor culinare, precizează ANSVSA.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Noi detalii despre scandalul cu un profesor din Ploiești acuzat că a întreținut relații sexuale cu o elevă de 14 ani

Un profesor de sport de la Colegiul Național Pedagogic Regina Maria din Ploiești este acuzat că a întreținut relații...
spot_img
Sari la conținut