Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 530 de persoane, 119 autovehicule, 37 de documente şi 18 plăcuţe de înmatriculare auto, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 29 aprilie – 5 mai a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre,  428 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 164 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 14 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 106 autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 28 de documente, 18 plăcuţe de înmatriculare şi 6 certificate de înmatriculare, semnalate de statele membre.

Totodată, 102 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 18 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 7 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 13 autovehicule căutate de autoritățile române și 9 documente semnalate de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here