Încă din 2016, Ploieștiul nu mai are servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. De atunci, sute de ploieșteni au fost înțepați în fiecare an de insecte. Mulți dintre aceștia, mai bine de jumătate, sunt copii.

O anchetă a ziarului Incomod a arătat cum s-a ajuns în situația ca reședința de județ să rămână fără servicii DDD (deratizare, dezinsecție, dezinfecție). Birocrația, blocajele administrative și negocierile “pe șustache” au făcut ca în acest timp să moară un om, angajat al Parcului Memorial Constantin Stere, care a fost înțepat de o viespe.

Detalii despre cum s-a ajuns în această situație, deși Ploieștiul avea un contract semnat pentru servicii DDD recitiți aici!

Ziarul Incomod a solicitat de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de la Spitalul de Pediatrie Ploiești date despre numărul de persoane care au primit îngrijiri medicale după ce au fost înțepate de diverse insecte. Facem precizarea că în realitate numărul persoanelor afectate este mult mai mare, luând în considerare faptul că nu toți cei care au fost înțepați de insecte s-au prezentat la spital.

În anul 2016, 274 de persoane au fost înțepate, dintre acestea 161 fiind copii. În plus, alte 210 persoane din zona adiacentă a Ploieștiului s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în lunile de vară, iar cele mai frecvente înțepături au fost cauzate de viespi, albine, bărzăuni, păianjeni, căpușe veninoase și furnici.

În anul 2017, 286 de persoane, din care 164 de copii, s-au prezentat la cele două spitale, reclamând că au fost înțepate de insecte din Ploiești. Încă 181 de pacienți au fost din zona adiacentă a Ploieștiului. Numai în luna iulie 44 de copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie după ce au fost înțepați de albine, căpușe veninoase, viespi și bărzăuni. La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cei mai mulți pacienți au reclamat că au fost mușcați de căpușe, 125 la număr.

Și în primele două luni ale anului 2018 au fost cazuri. Doi copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Ploiești după ce au fost înțepați de păianjeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here