fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Sute de polițiști mobilizați de Rusalii în Prahova. Județul, împânzit de radare

Citește Și

- Reclamă -
IPJ Prahova a anunțat mobilizarea a peste 600 de polițiști pentru menținerea ordinii și siguranței în zilele de Rusalii.

Polițiștii vor acționa și pentru prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, Poliția Rutieră va amplasa peste 40 de radare pe drumurile naționale și județene din Prahova.

„Începând de astăzi (vineri – n.r.) și până luni inclusiv, peste 600 de polițiști prahoveni vor acționa în vederea menținerii ordinii și siguranței publice pentru ca Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe să decurgă fără incidente grave și toți cetățenii să fie în siguranță.

- Reclamă -

Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate, precum și în localitățile turistice, zonele de agrement dar și în zonele de intrări/ieșiri ale județului.

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

În această perioadă, peste 40 de polițiști rutieri prahoveni vor acționa zilnic, cu aparate radar, pe principalele drumuri naționale și drumuri județene, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier.

- Reclamă -

Recomandăm cetățenilor să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre trafic pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al Poliției Române.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...