Un tablou cu Nicolae Ceaușescu se află la loc de cinste pe peretele din biroul primarului liberal din comuna Podenii Noi, Mihai Alionte.

Acest fapt a fost scos la iveală de fostul consilier local Dorinel Țintea, cel care a postat poze cu edilul localității alături de tablou pe pagina personală de Facebook.
” Liberali care au murit în temnițele comuniste se întorc în mormânt cu un așa primar LIBERAL”, a scris Dorinel Țintea pe pagina personal de Facebook.

La 27 iulie 2015 a apărut în Monitorul Oficial Legea 217/2015 care modifică şi completează o Ordonanţă Guvernamentală din 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Actul legislativ iniţiat în 2013 de parlamentarii liberali Crin Antonescu, George Scutaru şi Andrei Gerea, şi promulgată la 22 iulie 2015 de preşedintele Klaus Iohannis, a adus mai multe modificări importante faţă de Ordonanţa din 2002, printre ele numărându-se și interzicea cultului lui Ceauşescu.

Contactat telefonic, primarul comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, nu a susținut că  are mai multe tablouri în birou, nu numai unul.

”Ce vă interesează ce am eu în birou.(…) Este istoria României. Am mai multe tablouri, nu numai unul. (…)Dacă vreau vă răspund, dacă nu, nu”, a declarat edilul șef al localității pentru Ziarul Incomod.

Vă reamintim faptul că, mai nou, Mihai Alionte a fost prezentat în cadrul unei ședințe ALDE Prahova ca fiind un simpatizant al liberalilor și democraților. Alionte a ales această cale de a-și arăta susținerea față de ALDE deoarece în cazul în care ar fi demisionat din PNL, acesta și-ar fi pierdut și mandatul de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here