Opt persoane care se credeau “justițiarii Ploieștiului” au pornit o “campanie de curățare” a Ploieștiului de dealerii de droguri din oraș. Luni, 21 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat zece percheziții și au adus cele opt persoane la audieri în cadrul unui dosar penal în care se cercetează fapte de tâlhărie calificată, lipsire de libertate și furt calificat. Marți seară, 22 decembrie, toate cele opt persoane au fost arestate preventiv.

Dealerii de droguri care au fost lipsiți de libertate și tâlhăriți au mers la poliție, spun surse apropiate anchetei, și au povestit ce li s-a întâmplat, fără a preciza însă că vând droguri, acest fapt fiind descoperit ulterior de anchetatori.

Cum acționau cei opt

Începând cu finalul lunii noiembrie, cei opt ar fi abordat victimele sub pretextul că vor să cumpere droguri de la ele apoi, prin amenințări și violențe, le-ar fi luat atât banii, cât și substanțele psihoactive pe care le dețineau.

La percheziții polițiștii au ridicat arme albe, telefoane mobile, dar și droguri. Din cercetări a rezultat faptul că cel puțin într-una dintre ocazii făptașii ar fi folosit o armă cu electroșocuri, mai spus surse oficiale apropiate de anchetă.

“Cei opt își propuseseră să facă pe justițiarii și să elimine toți dealerii din oraș“, spun sursele amintite mai sus. Mai mult decât atât, în interceptările telefonice efectuate în dosar făptașii vorbeau despre cum agresează dealerii și le iau drogurile și banii.

În decurs de o lună, aproximativ cinci dealeri ar fi fost lipsiți de libertate și tâlhăriți de cei opt, spun anchetatorii. Într-unul dintre cazuri, pe 13 noiembrie, parte dintre făptași ar fi abordat pe scara unui bloc o femeie, i-ar fi spus că vor intra peste concubinul ei în casă, apoi au și făcut acest lucru. Sursele detaliază cum s-ar fi petrecut lucrurile: făptașii i-ar fi pus concubinului femeii cuțitul la gât, l-ar fi lovit cât timp îi căutau prin casă, de unde i-au luat bani și droguri. Înainte de a pleca din casă, ar fi filmat victima cu droguri asupra sa, pentru a o constrânge astfel să nu meargă la poliție.

Un alt incident ar fi avut loc pe data de 26 noiembrie când făptașii ar fi chemat un bărbat la unul dintre ei în apartament unde l-ar fi ținut cu forța, l-ar fi bătut și l-ar fi amenințat, cerându-i să îl cheme pe un alt bărbat. Acesta s-ar fi conformat, le-ar fi aranjat o întâlnire și, mai târziu în aceeași zi, făptașii s-ar fi întâlnit cu respectivul și l-ar fi adus în același apartament în care primul bărbat încă era ținut cu forța. Anchetatorii au indicii că și cel de-al doilea bărbat a fost bătut în apartament, i s-au luat cheile de la casă și a fost forțat să spună adresa la care locuiește. Ulterior, făptașii ar fi mers la locuința acestuia de unde ar fi furat 9.000 lei și 700 euro, apoi i-ar fi lăsat pe cei doi bărbați să plece din apartament după ce l-ar fi filmat pe unul dintre ei având în posesie droguri.

Într-un alt caz când o persoană a fost lipsită de libertate, una dintre femeile agresoare ar fi intrat în camera respectivă și i-ar fi spus victimei că este “polițistă DIICOT”, încercând astfel să intimideze victima. În alt caz, un bărbat care ar fi fost băgat cu forța într-o mașină, ar fi fost electrocutat la umeri, gât și piept.

Inculpații, interceptați când vorbeau la telefon

După ce anchetatorii au început să cerceteze aceste fapte, inculpații au fost interceptați telefonic, iar în discuțiile avute vorbeau despre cum urmau să agreseze și alte persoane, sau povesteau despre agresiunile anterioare.

Parte dintre cei opt arestați preventiv sunt consumatori de droguri și au inclusiv antecedente penale.

Judecătoria Ploiești a decis marți seară, 22 decembrie, arestarea preventivă a tuturor celor opt inculpați din dosar. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată la Tribunalul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here