Un tânăr în vârstă de 16 ani, din Ploiești, a fost arestat după ce a furat și a condus o mașină, însoțit de un alt băiat în vârstă de 15 ani.

“Duminică, 19 ianuarie, în jurul orelor 23:30, un echipaj de poliție din cadrul Secției nr.3 Ploiești a observat în parcarea unui supermarket din municipiu, un autoturism condus agresiv și cu motorul turat în exces.

A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto, care era însoțit de o altă persoană aflată pe locul din dreapta, și-a continuat deplasarea, demarând în trombă.

S-a procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, cei doi ocupanți au abandonat autoturismul și au fugit. Polițiștii au reușit prinderea și imobilizarea pasagerului, care a fost identificat în persoana unui ploieștean în vârstă de 15 ani.

În continuare, au fost efectuate verificări, în urma cărora s-a stabilit că autoturismul în cauză fusese sustras din zona de nord a orașului, după ce tinerii au spart un alt autoturism, aparținând aceluiași proprietar, și în torpedoul căruia au găsit cheia de rezervă.

La scurt timp, a fost identificat și conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 16 ani, față de care, la data de 20 ianuarie, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis.”, au transmis reprezentanții Poliției Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here