Un tânăr de 20 de ani din comuna prahoveană Surani a fost prins de două ori în aceeași zi la volanul unei mașini, deși nu are permis de conducere. Polițiștii din Bălțești i-au deschis dosar penal.

Polițiștilor le-a atras atenția faptul că, la vederea echipajului, tânărul a tras pe dreapta și a încercat să întoarcă, nu a reușit din cauza drumului îngust și a dat cu spatele până ce polițiștii i-au dat semnal să oprească. Mâi târziu în aceeași zi, tânărul a fost prins din nou la volan și a încercat să le explice polițiștilor că doar muta mașina mai aproape de locuința prietenei sale.

Redăm mai jos integral comunicatul Poliției Prahova:

“La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 10.40, polițiștii Secției de poliție rurală Bălțești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au observat un autoturism care circula pe DC 47, către satul Lopatnița, iar la vederea polițiștilor a oprit pe partea dreaptă a drumului, a încercat să întoarcă, dar nu a reușit din cauza drumului îngust, după care a mers cu spatele circa 10 metri și a oprit autoturismul la semnalele sonore ale autospecialei de poliție.

La solicitarea polițiștilor conducătorul auto a prezentat pentru control documentele personale dar și documentele autoturismului condus, fiind identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Surani.

Cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În aceeași zi, în jurul orei 21.10, tânărul a fost depistat de către polițiști, în același sat, conducând același autoturism, menționând faptul că a vrut să mute mașina mai aproape de locuința prietenei sale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvarșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here