fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Tânăr de 22 de ani, depistat cu o viteză de Formula 1 pe Autostrada A3 București – Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Miercuri, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat de 22 de ani, care conducea, pe autostrada A3, cu viteza de 219 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 de lei, fiindu-i reţinut și permisul de conducere pentru 90 de zile.

La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 15.30, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A3 București – Ploiești au depistat un bărbat de 22 de ani, care conducea cu viteză excesivă.

- Reclamă -

Conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce rula pe autostrada A3, sensul Ploiești – București, cu viteza de 219 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 945 de lei, iar, ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Viteza de 219 km/h depistată, ieri, de poliţişti este pe locul doi în topul celor mai mari înregistrate anul acesta. Recordul absolut depistat, vreodată, de radare în România a fost pe 20 februarie, anul acesta, şi aparţine unui şofer de 26 de ani, prins cu 245 km/h tot pe Autostrada A3.

- Reclamă -

Poliţia Rutieră are opt radare noi, cu laser, portabile, cu care pot fi prinşi mai uşor şoferii vitezomani, noile echipamente putând înregistra numărul de înmatriculare, marca maşinii şi trăsăturile faciale ale persoanei aflate la volan.

Cele opt aparate laser pentru măsurarea vitezei au intrat în dotarea IGPR şi deja sunt folosite de Poliţia Rutieră. Echipamentele sunt portabile, cântăresc doar 1,5 kilograme şi au o autonomie de 15 ore, iar poliţiştii pot detecta viteza vehiculelor fără să mai fie dependenţi de maşinile Poliţiei Rutiere. Astfel, noile aparate vor putea fi instalate pe poduri sau pasarele pietonale şi ar putea fi mai greu de observat de şoferi.

Dispozitivele au şi o cameră cu rezoluţie High-Definition care va putea realiza fişiere foto şi video de înaltă calitatate, astfel că materialul probator în cazul unei contestaţii va include atât numărul de înmatriculare, marca maşinii cât şi trăsăturile faciale ale şoferului contravenient. De asemenea, aparatele au şi senzor GPS care va integra şi detaliile despre locul producerii contravenţiei.

Unul dintre dispozitive a intrat în dotarea Secţiei de Poliţie Autostrăzi a Poliţiei Române. Alte şapte aparate vor fi folosite de Poliţia Capitalei şi de serviciile rutiere ale poliţiilor judeţene din Argeş, Bacău, Braşov, Prahova, Suceava şi Timiş, alese pentru că sunt judeţele cu cele mai mari valori de trafic. În funcţie de valorile de trafic, echipamentele ar putea fi redistribuite şi în alte subunităţi ale poliţiei rutiere care înregistrează un număr mare de accidente din cauza vitezei, spun oficialii IGPR.

- Reclamă -

Noile echipamente pot detecta viteza maşinilor de la o distanţă de 1,2 kilometri. Marja de eroare pentru măsurarea vitezei, potrivit datelor oferite de producător, este de ±2km/h, iar viteza maximă pe care o poate detecta este de 320 km/h.

Preţul unui aparat radar de tip LTI 20-20 TruCAM este de 60.367 de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică și clarvăzător, interviu în exclusivitate pentru Incomod

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică și clarvăzător, recunoscut la nivel mondial, a acordat un interviu în...
Sari la conținut