Un tânăr cazat în campusul universitar al UPG Ploiești a fost prins de polițiști în timp ce arunca petarde de la fereastra camerei de cămin. 

Potrivit IPJ Prahova, tânărul de 25 de ani, din localitatea prahoveană Gornet, avea în cameră mai multe materiale pirotehnice care au fost confiscate de polițiști.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal. 

“La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, în incinta campusului universitar au observat o persoană care arunca cu materiale pirotehnice, pe geam.

Polițiștii au identificat persoana în cauză, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Gornet care avea în camera sa de cămin 4 bucăți petarde clasa F2 și o cutie cu 44 de petarde neinscripționate.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

In cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova vin cu următoarele precizări :

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii.

Totodata, reamintim faptul ca orice operatiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

De asemenea, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

CITEȘTE și VIDEO: Șofer teribilist luat de apă, cu tot cu mașină, în Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here