Un tânăr a fost reținut de polițiști după ce a fost depistat la volan, sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Seară trecută, în jurul orei 18:45, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 1, pe Centura de Vest a municipiului Ploiești, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au observat cum un autoturism a lovit glisiera metalică de pe partea dreaptă a sensului de deplasare Brașov-București.

Cu această ocazie, polițiștii au legitimat conducătorul auto, și au constatat că era vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Ploiești.

Potrivit reprezentanților IJP Prahova, întrucât bărbatul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Totodată s-a procedat și la testarea alcoolscopică a bărbatului, aparatul indicând valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere rezultatele celor două testări, ploieșteanul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În urma probatoriului administrat, față de bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice  și conducere a unui autovehicul sub influența  altor substanțe.

Foto ilustrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here