Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au schimbat încadrarea juridică în cazul femeii care a omorât patru muncitori care lucrau la un drum din municipiu: aceasta va fi cercetată pentru omor calificat, nu pentru ucidere din culpă, așa cum se stabilise inițial. De asemenea, magistraţii au admis astăzi prelungirea mandatului de arestare în cazul şoferiţei.

În cursul acestei zile, femeia a fost adusă în faţa magistraţilor Tribunalului Iaşi, aceştia dispunând prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Şoferiţa poate depune contestaţie în termen de 48 de ore, spun sursele G4Media.

Adina Iuliana Ghervase este numele celei care a produs tragedia. Femeia se deplasa la volanul unui autoturism Alfa Romeo dinspre Păcurari către centrul Iaşiului. Într-o curbă, aceasta a pierdut controlul volanului și a lovit un colţ de clădire, ulterior intrând în plin într-o autoutilitară care era staţionată pe partea dreaptă. Lângă autoutilitară se aflau mai mulţi angajaţi ai societăţii Citadin, din subordinea primăriei, care făceau nişte lucrări.

Șoferița fusese inițial reţinută pentru 24 de ore. De altfel, tânăra avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat în momentul în care i-au fost luate probe.

Potrivit surselor, un martor la accident a precizat că maşina pe care aceasta o conducea rula cu viteză foarte mare şi că impactul a fost unul deosebit de puternic, în urma căruia patru persoane au murit și alte patru au fost rănite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here