Teodora Ivan (19 ani), tânăra din Ploiești care și-a bătut colega de apartament până a bagat-o în spital va fi judecată pentru tentativă de omor. Procurorii ploieșteni au acuzat-o inițial pentru loviri și alte violențe. Schimbarea încadrării juridice a fost decisă de judecatori și atrage o pedeapsă mult mai mare, de până la zece ani de închisoare. Pentru că tentativa de omor nu este în competența Judecătoriei, dosarul va fi trimis spre soluționare la Tribunalul Prahova.

Teodora a fost trimisă în judecată în mai 2019.

”În baza art. 386 C.pr.pen. admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de apărătorul persoanei vătămate F.M. şi schimbă încadrarea juridică dată faptelor prin actul de sesizare a instanţei fata de inculpata I. TEODORA, din infracţiunea de lovire sau alte violenţe, prev. şi ped. de art. 193 alin. 2 C. pen. în infractiunea de tentativă la omor calificat, faptă prevăzută de art.32 alin.1 raportat la art. 189 alin. 1 lit. a) C.p. În temeiul art. 50 Cod procedură penală, declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpata I. TEODORA, în favoarea Tribunalului Prahova. Fără nicio cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.06.2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

Teodora avea o relaţie complicată cu o altă fată, Marta F., mai mare dectâ ea cu un an. Cele două tinere au locuit o perioadă împreună într-un cămin din Bucureşti, dar au revenit la Ploieşti, cel mai probabil din lipsă de bani. În seara de 15 februarie 2019, cele două fete au avut un conflict. Teodora i-a reproşat prietenei că ”o vorbeşte de rău şi o ia peste picior în faţa cunoscuţilor”, spun surse apropiate de anchetă. Au stat de vorbă aproximativ o oră în bucătărie, apoi Teodora i-ar fi spus prietenei că are o surpriză pentru ea şi a invitat-o în dormitor. A rugat-o să se întindă pe pat şi să închidă ochii. A luat dintr-un dulap un spray iritant lacrimogen şi l-a descărcat spre faţa fetei care stătea întinsă pe pat. Aceasta s-a speriat, a început să ţipe şi să-i reproşeze Teodorei gestul agresiv. Cearta a continuat până ce Teodora a luat o bâtă de baseball şi a lovit-o pe cealaltă fată de mai multe ori în cap. Strigătele de ajutor ale victimei au fost auzite de un vecin care a încercat să intre cu forţa în apartament. Nu a reuşit, dar a sunat la 112 unde a cerut ajutor. Marta a reuşit să scape din casă şi a cerut şi ea ajutor vecinilor.

Procurorii care au anchetat cazul au considerat că Teodora nu poate fi acuzată de tentativă de omor, dat fiind că victima sa a primit doar şapte zile de îngrijiri medicale, iar rănile suferite la cap au fost apreciate drept minore şi nu i-au pus viaţa în pericol. Instanța de judecată a considerat că, din contră, Marta a fost în pericol de a-și pierde viața și au decis să o judece pe agresoare pentru tentativă de omor.

Teodora este absolventa unuia dintre cele mai prestigioase licee din Ploiești. Anul trecut, în ciuda problemelor penale, tânăra a reușit să suțină cu succes examenele la bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here