Laurențiu Marin, tânărul de 21 de ani din Câmpina, care și-a ucis cu bestialitate iubita de doar 17 ani, a fost condamnat la zece ani de închisoare. Criminalul va trebui să plătească și daune morale în valoare de 10.000 de lei copilului pe care l-a lăsat fără mamă.

Tribunalul Prahova s-a pronunțat joi 7 mai în dosarul de omor în care Laurențiu Marin a fost judecat pentu că și-a înjunghiat mortal iubita de doar 17 ani. Instanța a decis ca bărbatul să stea la închisoare zece ani. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară, în cazul de față, Curtea de Apel Ploiești

Crima s-a petrecut în 2019, la finalul lunii septembrie, în Plaiul Câmpinii, un cartier rău famat din comuna prahoveană Şotrile, localitate aflată la graniţa cu municipiul Câmpina. Fata omorâtă avea 17 ani. Cadavrul ei a fost descoperit sâmbătă 28 septembrie, la orele prânzului, în casa iubitului său.

Echipajul de la Serviciul de Ambulanță care a intervenit atunci pentru a acorda ajutor victimei a rămas șocat când au văzut câte răni avea fata. Fusese pur și simplu ciuruită și aproape decapitată. Arma crimei a fost un topor cu care bărbatul i-a tăiat gâtul iubitei sale.

Cei doi tineri au avut o relaţie extrem de tensionată, agresorul, în vârstă de 21 de ani, a mai încercat şi în primăvară anului 2019 să-şi omoare iubita. Atunci a înjunghiat-o, dar fata a scăpat cu viaţă.

La prima tentativă de omor, care a avut loc în luna mai a anului trecut, bărbatul a fost lăsat în libertate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina. A fost emis atunci doar un ordin de protecţie, pe care agresorul l-a ignorat.

După ce a fost înjunghiată prima dată, fata s-a întors la iubitul ei. Vineri, 27 septembrie 2019, se pare că a avut loc un nou episod violent, iar bărbatul a reuşit să-şi ducă planul inţial până la capăt. A ucis-o cu un topor.

Criminalul a fugit de acasă imediat după comiterea crimei şi a fost căutat de poliţie cu ajutorul câinilor de urmă.  Tânărul a fost prins la câteva ore de la omor, iar de atunci se află încarcerat la Penitenciarul din Mărgineni, județul Dâmbovița.

Soluția pe scurt a Tribunalului Prahova:

”În baza art. 188 al. l Cp rap.la art. 199 alin.1. cod penal, cu aplicarea art. 375 alin.4. şi art. 396 alin.10 cod procedura penală , infracţiune de omor asupra unu membru de familie , victimă Boian Simona Nicoleta, faptă din data de 28.09.2019, condamnă inculpatul MARIN LAURENŢIU, fără antecedente penale, în prezent aflat în Penitenciarul Mărgineni , la pedeapsa de : 10 ( zece) ani închisoare.

Potrivit art. 67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art. 66 alin.1 lit.a ,b şi f Cod penal ( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi tutore sau curator) pentru o durată de 5 ani după data executării pedepsei închisorii . Conform art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev.de art. 66 alin.1 lit.a,b şi f Cod penal de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea pedepsei. În baza art. 399 cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului, iar în baza art. 72 cod penal deduce din durata pedepsei perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la 29.09.2019 la zi. În baza art. 397 cod procedură penală , art. 19 alin.3 şi art. 20 alin.1 şi 2 cod procedură penală admite acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal din oficiu de Parchetul de pe lângă Tribunalului Prahova în numele persoanei vătămate , persoană lipsită de capacitate de exerciţiu, aflată în plasament la asistent maternal din cadrul D.G.A.S.P.C. Prahova (care exercită drepturile părinteşti prin directorul instituţiei) şi obligă inculpatul la plata către acesta a sumei de 10.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune morale. Conform art. 112 lit.b Cod penal dispune confiscarea de la inculpat a toporului cu coada din lemn cu lungimea de 60 cm. şi partea activa de aproximativ 12 cm., ridicat din camera unde a fost găsit cadavrul şi aflat la Camera de Corpuri Delicte din cadrul Tribunalului Prahova.

Obligă inculpatul la plata sumei de 2000 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu pentru persoana vătămată minoră în cuantum de 470 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpatul Marin Laurenţiu , în cuantum de 868 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 7 mai 2020.
Document: Hotarâre  111/2020  07.05.2020”, conform portalului instanțelor de judecată

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here